#Tb 15 euro gift
Enquête: 016-Mensen die niet in Jezus geloven gaan naar de hel. Ja Nee

Buitenland

Kritiek op plan Hongarije asielzoekers

Een voor verdrukte christenen opkomende organisatie heeft zich gekeerd tegen de plannen van de Hongaarse regering asielzoekers te huisvesten in scheepscontainers. Premier Viktor Orbán haalde in een reactie daarop vooral uit naar miljardair George Soros in de VS, die in Hongarije werd geboren.

De premier vertelde verslaggevers in Boedapest dat Soros en organisaties die hij steunt politieke invloed in Hongarije krijgen en honderdduizenden migranten in het land en de rest van Europa willen bevorderen.

Orbán, die in 2018 herkozen wil worden, gebruikte zijn jaarlijkse 'state of the nation' toespraak afgelopen vrijdag om zijn sterke weerstand tegen meer immigranten en vluchtelingen tot uitdrukking te brengen. Hij werd bekend door zijn nationalistische retoriek en gaf in 2015 opdracht hekken te bouwen aan de grenzen met Servië en Kroatië om de instroom van mensen die oorlog en armoede ontvluchtten tegen te houden. Orban verdedigde de aanval van zijn als rechts ervaren regering op volgens hem door buitenlandse fondsen gesponsorde rechtenorganisaties, waaronder de door Soros gesteunde, omdat zij vragen hebben over het beleid. "Er zwemmen grote roofdieren in onze wateren. Dit is het grensoverschrijdende rijk van George Soros, met tonnen geld en zwaar internationaal geschut”, zei hij.

Democratie
De Soros organisatie zegt niets verkeerd te hebben gedaan en zegt de democratie en open gemeenschappen rond de wereld te steunen. Ironisch is trouwens dat Orbán als jongere een studiebeurs uit een Soros-fonds kreeg. Hij deed opnieuw een regeringsplan uit de doeken om asielzoekers in kampen aan de grens op te vangen, die bestaan uit scheepscontainers.

Zijn opmerkingen werden veroordeeld door de Farrukh Saif Stichting, die is betrokken bij het helpen van christenen die in veel landen worden verdrukt. Zij was een van de voor verdrukte christenen werkende organisaties die een door de regering gesteunde conferentie in Boedapest over dat onderwerp bezocht.
Farrukh Saif, stichter en leider van de organisatie, vertelde christelijk nieuwsagentschap BosNewsLife (partner van Uitdaging) dat de Hongaarse premier en diens regering de christelijke wortels van Hongarije, een zwaar katholiek land, schijnen te vergeten. “Hij zet mensenlevens in containers. Is hij gek?”

Ook een andere organisatie, Rescue Christians, heeft er bij Hongarije op aangedrongen de deuren te openen voor christelijke vluchtelingen. De regering heeft een bureau opgezet voor steun aan verdrukte christenen. Maar dat heeft duidelijk gemaakt dat het er de voorkeur aan geeft hen te helpen op een plaats dicht bij het land waar zij uit komen, in plaats van hen op te nemen.

Reageren


Theo

24-02-2017 08:11
Orban heeft gelijk ! Orban is een christen met verstand . Wat is er mis met die containers ? Hij maakt het hiermee onaantrekkelijk om zo maar een land in te lopen en huisvesting van de eigen bevolking af te nemen cq te laten financieren zoals nu in heel west Europa gebeurd . Hongarije wil wel degelijk christenen helpen . Ieder Europees land zou zo moeten handelen om chaos te voorkomen .