#Tb 15 euro gift
Enquête: 087-Moet men bij strijd een gemeente verlaten? Ja Nee

Opinie

‘Christenen moeten Trump eren’

Christenen moeten president Donald Trump niet bekritiseren en uitschelden. Dat zegt zendelinge en schrijfster Rosilind Judic in Kroatië, waar zij werkt met haar man. In het Amerikaanse Charisma verwijst zij onder meer naar David, die de kans had Saul te doden, maar dat niet deed. Omdat hij wist dat God eens Saul als koning had gekozen.

Op sociale media wordt een stroom van giftige beschuldigingen over Trump uitgestort, weet Judic. En medestanders van Trump schelden op zijn tegenstanders. Velen die tegen hem zijn vergelijken hem met Hitler of de Taliban. Volgens Judic was het met Obama niet anders. Toen hadden vooral christenen kritiek op diens voorkomen en zij noemden hem Hitler. Het is niet wat Jezus zei in het Nieuwe Testament, zegt Judic.

Kritiek hebben op zijn beleid en aanvallen op zijn persoon zijn volgens haar niet hetzelfde. David was het niet eens met wat Saul deed, met zijn politiek. Maar hij begreep dat hij zijn handelingen los moest zien van zijn positie. “Door Saul te eren, eerde hij God.” Dat moeten christenen ook doen, bijvoorbeeld als zij ertegen zijn dat Trump de grenzen wil sluiten voor vreemdelingen. “Ik ben niet voor president Trump. Ik was het met veel dingen die hij zei tijdens zijn campagne niet eens. En ik weet zeker dat ik de komende vier jaren veel met hem van mening verschil”.

Maar zij is ervan overtuigd dat God hem in die functie heeft gezet. En volgens haar zal God eren wie zijn autoriteit eren.


Reageren