#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Zending

Zendeling wacht op vonnis wegens bekering moslim

De Braziliaanse zendeling Jose Dilson, die al meer dan 25 jaar in West Afrika werkt, krijgt mogelijk gevangenisstraf wegens de bekering van de zoon van een militante moslimleider. Daarvan zou Dilson de ’schuld’ zijn. Hij stichtte de ‘ABC School’ in Senegal om honderden gezinnen in een arme regio te helpen aan onderwijs voor hun kinderen.

Pastor Dilson en zijn collega Zeneide werden in 2012 gearresteerd toen de vader van één van de kinderen meldde dat zijn zoon christen wilde worden. Dat meldt de organisatie Voice Of the Martyrs (VOM - Stem van de Martelaren). “De woedende vader zegt naar verluidt dat zijn zoon weigerde deel te nemen aan Islamitische rituelen. De beschuldigde pastor zat vijf maanden in een Senegalese gevangenis, alvorens hij in april 2013 werd vrijgelaten

Volgens christenen in het land organiseerde Dilson tijdens zijn gevangenschap de verspreiding ban 350 Bijbels en sprak hij met medegevangenen over zijn geloof in Christus. Het definitieve vonnis wordt volgens waarnemers nu snel verwacht. VOM heeft om gebed voor de prediker en zijn familie gevraagd. En ook voor de jonge leerlingen van de door hem geleide school, evenals de gezinnen waar zijn uit komen, dat zij de realiteit van het kennen van de Here Jezus als hun persoonlijke Heer en Heiland zullen ontdekken.


Reageren