#Tb 15 euro gift
Enquête: 087-Moet men bij strijd een gemeente verlaten? Ja Nee

Israël

Droom van Herzl komt eens uit

Antisemitisme neemt wereldwijd toe. Vooral in Europa steekt en stak het de kop op, is de boodschap in de Israël special van Het Zoeklicht. Onder meer die van Christian Stier, die er op wijst dat het Joodse volk door de eeuwen heen zwaar werd vervolgd. Hij herinnert aan de droom van Theodor Herzl via een eigen Joodse staat de dreiging van antisemitisme een halt toe te roepen. Wat tot op vandaag een droom bleef. Zowel in Israël als elders in de wereld worden Joodse mensen afgerekend op het Israëlisch-Palestijnse conflict.

Stier is medewerker van de op Bijbelverspreiding onder Joden gerichte organisatie Israël en de Bijbel. “Herzl’s droom zal eens werkelijkheid worden”, zegt hij. Maar niet langs de door Herzl bedachte menselijke route naar vrede, maar door de Vredevorst voegt hij er aan toe. “Het Joodse volk, zo leert de Bijbel, zal in zijn benauwdheid de Naam van de Heere aanroepen.” En dan komt de Vredevorst terug om de Bijbelse landsgrenzen te herstellen en van Jeruzalem uit de aarde te regeren.

De antichrist, schrijft ds. Theo Niemeijer elders, kan straks om Israël niet heen en is dan voor de rest van de wereld geloofwaardig. In de Israël special komt zowel evangelisatie onder Joden als het door hen aan den lijve ondervonden antisemitische aan de orde. Dat laatste neemt ook in Nederland toe, laat de (niet Messiaanse) Joodse Roel Abraham weten.

“Als wij naar de synagoge gaan, voor een dienst op vrijdagavond of zaterdagochtend, dan passeren we roadblocks (enorme stenen op het trottoir om auto’s te stoppen die ons hek willen rammen), een politiepost op palen, gewapende marechaussees, een stalen hek rondom de gracht om ons gebouw, een sluis waardoor we naar binnen kunnen, camera’s en kogelvrij glas. Leg dat maar eens uit aan je kleuter. ‘Papa, waarom staan al die soldaten hier?’ Je komt er niet meer mee weg met ‘om te voorkomen dat er boeven inbreken lieverd.’ Ik zie dat steeds meer ouders wegblijven.”
Volgens hem trekken zij druppelsgewijs naar Israël. Zelf blijft hij nog in Nederland en in gesprek. “Dat proberen we zelfs met hen die ons niet als mens willen.”

De antichrist, zegt Niemeijer, zal straks met Israël een verbond sluiten. Israël, niet gelovend dat de Messias ook de Zoon van God is, zegt dat Hij uit de stam van David en volkomen uit mensen (man en vrouw) voortkomt. Dat geeft kennelijk een opening naar de antichrist, die volgens de Bijbel niet uit de hemel maar uit de mensenzee zich zal openbaren, dus een aardse afkomst heeft. “Hij zal zich in de tempel zetten om zich te laten aanbidden, tot het moment waarop het Joodse volk de schellen van de ogen vallen en ontdekt dat dit de antichrist is over wie Daniël heeft gesproken. Dan zal de Here Jezus wederkomen, waarbij het Joodse volk zijn ware Messias zal herkennen en aannemen. Dan zal het land voorgoed aan Israël toekomen, zoals God heeft beloofd en Israël zal tot een zegen voor de gehele wereld worden.”

Reageren


Otto

01-03-2017 04:53
En dan staan er christenen in een kring om een moskee, maar heb je deze christenen wel eens zien staan in een kring om een synagoge ? ik niet, terwijl die allang bedreigd worden, juist door moslims, maar daar hoor je niemand over.