#Tb 15 euro gift
Enquête: 039-Ik geloof dat er leven is na de dood! Ja Nee

Hulpverlening

Christelijk Noodhulpcluster start actie voor Afrika

In verschillende landen in Afrika dreigt hongersnood. Een combinatie van extreme droogte en aanhoudende conflicten zorgt in landen zoals Zuid-Soedan, Somaliland en Ethiopië voor een groot tekort aan voedsel. De leden van het Christelijk Noodhulpcluster - Dorcas, Tear, Red een Kind, Woord en Daad en ZOA - starten dan ook een noodhulpactie om hulp te bieden.

Door de droogte hebben veel mensen geen beschikking over drinkwater en voedsel, oogsten mislukken en vee sterft. Tevens zijn veel mensen op de vlucht door conflicten of zijn ze niet in staat het land te bewerken. Velen vluchten naar buurlanden. Kinderen en vrouwen worden als eersten getroffen door de ramp.

Men spreekt van hongersnood als vier weken achtereen mensen sterven door honger of dorst. Dit is het momenteel het geval in verschillende landen in Afrika. Afgelopen week werd in delen van Zuid-Sudan een hongersnood uitgeroepen en de verwachting is dat dit ook in Nigeria, Somalië en Yemen zal gebeuren. Volgens de VN dreigt voor meer dan 20 miljoen mensen binnen een halfjaar hongersnood als er niks gebeurt. Om deze reden starten de organisaties een noodhulpactie, want om mensen te redden is hulp nú nodig.

Klik hier om online te doneren!


Reageren