#Tb 15 euro gift
Enquête: 090-Gelooft u dat de Gemeente opgenomen wordt? Ja Nee

Buitenland

Protest tegen Graham campagne

Door protesten van een aantal predikanten kwam de campagne die Franklin Graham van 3 tot 8 maart in Vancouver, Canada, hield vooraf negatief in het nieuws. Maar juist daardoor bleek het stadion waar de bijeenkomsten werden gehouden overvol, zegt de zoon van evangelist Billy Graham. Op de vrijdagavond waren er 12.000 mensen en reageerden er meer dan 750 op de uitnodiging Christus te aanvaarden in hun leven.

De protesterende predikanten, onder wie onder meer evangelikalen en de rooms katholieke bisschop van Vancouver, hadden kort voor de campagne een open brief aan Graham geschreven, waarin zij hem veroordelen wegens politieke aspiraties, het uit de Bijbel voorlezen bij de inauguratie van Donald Trump en zijn volgens hen tegen moslims gerichte uitlatingen. Ook heeft hij volgens hen gezegd dat homo’s, lesbische vrouwen en transgenders niet in kerken moeten worden toegelaten en hebben zij er bezwaar tegen dat hij in Donald Trump kennelijk de door God gestuurde president van de VS ziet.

De brief kreeg veel aandacht in de pers, maar werkte juist daardoor als een advertentie voor het ‘festival’, vinden de organisatoren. Buiten het stadion stonden enkele tientallen demonstranten tegen Graham met spandoeken, maar hun zwijgende protest kon niet voorkomen dat de meeting bomvol was. Daarin traden ook Phil Wickham en Hillsong Young and Free op.

Volgens Graham is elk woord in de Bijbel waarheid en dus ook die over seksualiteit. Die is wel door God gegeven als een geschenk voor het menselijke leven, maar hoort plaats te vinden tussen een man en een vrouw, zei hij. Waarop daverend applaus volgde. De aan het festival vooraf gaande berichtgeving in de media, waaronder de Washington Post, werkte als gratis advertentie, constateerde een lid van de organiserende commissie. En bovendien zijn mensen, ook al doordat de berichtgeving een vervolg kreeg via sociale media, gaan nadenken over de aangereikte informatie. “En de Heilige Geest werkte in hun harten.”

Reageren


Jan

11-03-2017 05:15
De Canadese geestelijkheid is blijkbaar lang niet zo succesvol als de NL theologen in hun overreding van de kerkelijke massa dat homo etc. toestanden volgens de Bijbel echt wel kunnen (omdat dat maatschappelijk wel zo fatsoenlijk is). Waarom laten we ons door theologen eigenlijk de wet lezen en omwille van de politieke correctheid (mom: liefde) de mond snoeren?
'Het' zou aangeboren/natuur zijn. Nou en..... we zijn in zonde ontvangen en geboren........, maar niet om daaruit, volgens natuurlijke neiging, te (blijven) leven en in een dergelijk leven te zwelgen.