#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 063-Ik heb een goede kennis van de Bijbel! Ja Nee

Binnen/buitenland

Socutera: Leprazending

Leprazending staat centraal bij Socutera op NPO in de week van 18-24 maart.

De TV uitzendingen:
Za 18 maart 17.50 uur NPO 1
Zo 19 maart 16.50 uur NPO 2
Zo 19 maart 19.51 uur NPO 3
Di 21 maart 16.55 uur NPO 1
Do 23 maart 13.20 uur NPO 2

Lepra is in Bangladesh een levensgroot probleem. Met ruim 160 miljoen inwoners behoort het land tot de dichtstbevolkte landen van de wereld. Tevens behoort Bangladesh tot één van de meest arme landen van de wereld. Honderdduizenden mensen in het immense land lijden aan de ziekte lepra. De ziekte is voor veel mensen een persoonlijk drama. Ze worden er ernstig door gehandicapt en raken door het stigma rondom de ziekte volledig geïsoleerd van hun omgeving. Veel mensen die geïnfecteerd zijn door deze ziekte raken naast hun gezondheid ook hun werk, gezin en familie kwijt en leven een geïsoleerd bestaan. De kennis over lepra in Bangladesh is klein. Dat geldt met name voor de ‘gewone bevolking’. Veel vooroordelen over de ziekte zijn nog springlevend. De overheid in Bangladesh doet relatief weinig om de inwoners van het land meer over de ziekte te leren. Uitgangspunt is dat op termijn de zorg voor leprapatiënten wordt overgenomen door de overheidsziekenhuizen. Tegelijkertijd is nu dringend behoefte aan goede leprazorg.

Leprazending is al vele decennia actief in dit land in haar strijd tegen lepra, maar beperkt zich niet tot de ziekte lepra. De belangrijkste oorzaak van lepra is armoede. Daarom zet Leprazending zich ook in om de levensomstandigheden van mensen (met en zonder lepra) te verbeteren om zo verdere verspreiding van lepra te voorkomen. Daarnaast maakt Leprazending zich ook zorgen over het wereldvoedselvraagstuk, dat grote invloed heeft op het dagelijks leven van de allerarmsten.

Leprazending is een internationale christelijke organisatie tégen lepra, met aandacht en liefde voor de individuele patiënt. Zij wil leprapatiënten medisch, sociaal en geestelijk bijstaan en streeft ernaar om Gods liefde zichtbaar en tastbaar te maken voor mensen die zich verstoten voelen.

Klik hier om het werk van de Leprazending te ondersteunen!


Reageren