#T - Grootsgedrukt
Enquête: 018-Mijn kerk of gemeente neemt de zendingsopdracht serieus! Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Binnen/buitenland

35 jaar Dorcas - Experience Day

Hulp- en ontwikkelingsorganisatie Dorcas bestaat 35 jaar. De organisatie staat op 16 mei aanstaande stil bij deze bijzondere mijlpaal met de Dorcas Experience Day, georganiseerd in de Pijler te Lelystad. Met deze dag zegt de stichting ‘dank u wel’ tegen haar sponsors, donateurs, vele vrijwilligers en andere betrokkenen. Gasten kunnen die dag ervaren wat het werk van Dorcas inhoudt en hoe groot de impact ervan is. Het eerste exemplaar van het nieuwe boek van Dorcas-oprichter Dirk Jan Groot wordt overhandigd aan Joël Voordewind (ChristenUnie).

Het programma is volledig gericht op het ervaren van Dorcas. Door middel van een keuzeprogramma is er voor iedereen iets te doen en te beleven. Met medewerking van onder meer Joël Voordewind, Schrijvers voor Gerechtigheid, Andries Knevel, Rietje Bakker, Margje Fikse en Dorcas-oprichter Dirk Jan Groot zijn er diverse seminars te bezoeken. Ook is er een landenmarkt waarop Dorcas de bezoekers informeert over de projecten en is er een kinderplein voor de allerkleinsten. De Dorcas Experience Day vindt plaats in Lelystad, Ketelmeerstraat 90 (de Pijler). Het programma begint om 13.00 uur en wordt omstreeks 17.00 uur afgerond.

Dorcas is een internationale christelijke hulporganisatie die in actie komt voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door Mattheüs 25:31-46 om te zorgen voor armen en verdrukten, werkt Dorcas al 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Duizenden vrijwilligers, ondernemers en donateurs leveren een bijdrage aan de 166 Dorcas-projecten in 17 landen.

Klik hier voor meer informatie!


Reageren