#Tb 15 euro gift
Enquête: 016-Mensen die niet in Jezus geloven gaan naar de hel. Ja Nee

Buitenland

USA: Kritiek op bezuinigingen ontwikkelingshulp

Meer dan 100 prominente christenen in de VS hebben een brief ondertekend die president Donald Trump oproept niet verder te bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking. Trump is van plan zo'n 28 procent minder uit te geven aan onder andere de US Agency for International Development (USAID). "Als volgelingen van Christus," zo schrijven de voorgangers, "is het onze verantwoordelijkheid om u op te roepen om de International Affairs Budget te beschermen en te blijven steunen. Voorkom onnodige bezuinigingen op zulke belangrijke programma's die ervoor zorgen dat ons land een 'schijnende stad op een heuvel' is."
 
De VS geeft nu nog geen 1% uit aan ontwikkelingshulp. Als Trump zijn zin krijgt wordt dit nog veel minder, omdat hij 'America First' benadrukt.

De brief is onder andere ondertekend door World Vision en Compassion International.

Reageren


Herman Degenhart

28-03-2017 09:40
Ontwikkelingshulp helpt niet. Wat wel helpt is handel. Als hulp zou helpen, dan zouden de z.g. ontwikkelingslanden allang van hun armoede verlost zij, maar ze zitten er nog steeds in. Waarom? Omdat al die jaren het verkeerde middel, namelijk giften, is gebruikt. Giften maakt afhankelijk. Daar zit hem de kneep. Na zo'n gift ga je wachten op de volgende gift. Handel maakt actief, want je moet iets maken dat verhandelbaar is. Daar word je dus beter van. Maar de rijken in de ontwikkelde landen willen zich graag goed voelen, dus geven ze geld aan die arme zwartjes. Over blank superioriteitsgevoel gesproken. Als ergens racisme schadelijk is, dan wel op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.