Grootsgedrukt
Enquête: 127- Kunnen christenen nog naar Turkije? Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Vleugels van gebed

Wij en “de zware jongens”

Luthers biechtvader noemde Luthers zonden poppenzonden, Vader. Maar wat als dat wat zich in het verborgene heeft afgespeeld valt binnen de categorie vreselijk en afschuwelijk?

Dank U wel voor het voorbeeld van David. Wat een genade voor alle overspelers, verkrachters, pedofielen en moordenaars onder ons, dat er zoiets is als psalm 51! De vijand kan ons ver wegvoeren, en wij kunnen dat hebben toegestaan, er in mee gegaan zijn. Het leven kan zeer lelijk zijn, hè Heer. Maar ook voor de diepste zonden, voor de zondaar die het verst is afgedreven, bent U aan het kruis gegaan. Uw liefde en vergeving reikt tot in de diepste en zwartste regionen waar berouw gloort. Ja, bij U is vergeving voor ieder die daarom bij U komt.

Doorsteek in Uw gemeente, in mij, elk gevoel dat denkt zich te kunnen verheffen boven “de zware jongens”. Het is door die poppenkastmoraal van broers en zussen die zichzelf nog niet kennen, zoals ze zichzelf in geloof zouden moeten kennen, dat we ons hart en onze armen niet open genoeg hebben, hè Heer, voor hen die Uw warme vriendschap hebben, omdat zij die zo hard nodig hebben. Als de vijand komt, en hen weer eens aanvalt met het door U uitgewiste verleden, laten wij dan niet aan zijn kant staan met onze roddels en afwijzing, maar aan de Uwe, en hen liefhebben en sterken in U. Laten we U loven, met de hemel mee feestvieren, voor de broers en zussen die als de verloren zoon uit Uw gelijkenis “dood geweest” zijn, maar die teruggekomen zijn naar U Vader, en nu door de genade van de Here Jezus weer levend geworden zijn! Halleluja!

Nergens Uw genade zo diep dan Uw zonlicht dat ons samenbindt – onze gezichten aanbiddend in haar glans naar U geheven, de armen om elkaar – in zo'n gemêleerd gezelschap: Uw gemeente!

Teus Schep
Iedere dag gaat Teus ons voor in een kort gebed. Bid in stilte mee of plaats uw gebed hier online. Tot Zijn eer!


Reageren