#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 029-Ik ben gelukkig in mijn huwelijk! Ja Nee

Binnen/buitenland

Gospel Truck voor evangelisatie onder Dalits

Stichting De Heilbode van evangelist Jaap Dieleman startte een actie voor een zogenoemde ‘Gospel Healing Truck’, waarmee dorpen in India kunnen worden bereikt. Met het voertuig wil de organisatie zich vooral richten op de Dalits, de kastelozen of ‘onaanraakbare’ mensen in het land.

Er zijn daar honderdduizenden dorpen met 4.000 tot 5.000 inwoners waar voornamelijk Dalits wonen, meldt De Heilbode. Die armen genieten geen onderwijs, hebben geen papieren, mogen geen land bezitten en doen al generaties lang voornamelijk slavenwerk voor een hongerloontje. Voor de wagen is al ruim dertienhonderd euro binnen van de benodigde 25 mille.

Dieleman zegt die arme mensen te willen bereiken met het evangelie. “Grote campagnes hebben niet veel zin, want vervoer hebben ze niet, dus moeten we naar al deze kleine dorpjes”, zegt Dieleman. “Een campagne in zo'n dorpje is een bezienswaardigheid waar bijna het hele dorp op afkomt. Maar het is vaak moeilijk en ook nogal kostbaar om lokaal licht, geluid, een generator en een podium te huren.” De Gospel Healing Truck heeft dat allemaal aan boord, plus een scherm om films te vertonen. Opzetten kost een uur en afbreken een half uurtje.

“Op deze wijze kunnen we wel 3 tot 5 dorpen per week bereiken met ons lokale evangelisatie team”, zegt de prediker, die denkt duizend tot tweeduizend bezoekers per campagne te trekken en zo vijfduizend Dalits per week, of 250.000 per jaar te bereiken. Heel de auto vergt een investering die net zo groot is als een grote campagne, meldt Dieleman. Bovendien krijgt men in India steeds meer te maken met strenge regelgeving tegen christelijke samenkomsten. Uit de reserves van de stichting is heel het bedrag al betaald, zodat de truck al kon worden aangeschaft.


Reageren