#Tb 15 euro gift
Enquête: 087-Moet men bij strijd een gemeente verlaten? Ja Nee

Christelijke media

Sloop middengolfzender bedreigt GNR

Terwijl Groot Nieuws Radio (GNR) druk doende is te verhuizen naar een betere studio, waar onder meer in een concertzaal bands kunnen optreden, hangt het station onheil boven het hoofd. Beheerder Novec wil de middengolfzender in Zeewolde (1008 AM) ontmantelen, omdat die niet meer rendabel is. Dat meldt de Telegraaf.

Volgens woordvoerder Susan Middelwijk is GNR nog de enige zender die er gebruik van maakt. Men denkt erover de masten te slopen en die te vervangen door windturbines. Jaren geleden besloten de Hilversumse omroepen de middengolf op te geven en alleen nog via FM uit te zenden. Dat leidde toen tot protest van onder meer vrachtwagenchauffeurs, die via AM tot ver in het buitenland de Nederlandse Radio konden horen. GNR nam, toen Radio 5 over.
Maar de enige christelijke zender lijkt nu uit de ether te verdwijnen, kopt de Telegraaf.

Aan de ontmanteling van de AM mast ligt het streven naar digitale radio - DAB+ - ten grondslag. Maar zenderdirecteur Wilfred Hardeman wijst er op dat men naar GNR vaak in de auto luistert en digitaal daar nog nauwelijks aan de orde is. Trouwens, van de nieuw verkochte radio’s is volgens hem maar zes procent geschikt voor digitale ontvangst. Overigens is Goed Nieuws Radio ook via computer en op tal van andere manieren te beluisteren. De achttien medewerkers blijven overigens geloven dat het wel goed komt.


Reageren