#Tb 15 euro gift
Enquête: 016-Mensen die niet in Jezus geloven gaan naar de hel. Ja Nee

Buitenland

Televangelist moet loon betalen in zijn restaurant

Naast zijn evangelisatiewerk runt tv-evangelist Ernest Angley in Ohio (VS) ook een restaurant, dat vrijwel geheel drijft op vrijwilligers. Die betaalt hij dus niet, want zij doen werk voor de Heer, zegt Angley. Maar daar denkt de rechter anders over en hij moet nu $388,000 achterstallig salaris betalen. Hij heeft volgens het Ministerie van Arbeid zowel de regels voor overwerk als die voor kinderarbeid overtreden.

Angley stichtte en leidt de gemeente in de Grace Cathedral, met vestigingen in Cuyahoga Falls en Akron. Hij evangeliseert via campagnes, radio- en tv-programma’s en traktaten in vele delen van de wereld. Maar ook is hij eigenaar van Cathedral Buffet, waarover nu dus een rechtszaak is aangespannen.
Met het verhaal dat daar alleen evangelische vrijwilligers werken, die niet betaald hoeven te worden, zoals de verdediging aanvoerde, kwam Angley niet ver. Degenen die er werken koken, maken schoon, bedienen, zitten aan de kassa enzovoort. Bovendien werkten er onbetaald twee tieners van veertien en vijftien, werd geconstateerd.

Vier managers kregen wel salaris, maar veel minder dan er voor hun functie staat. Overwerk werd helemaal niet betaald. Zij moeten elk nog bijna negen mille krijgen. Er waren 239 vrijwilligers aan wie niet het minimum uurloon werd betaald. Zij moeten alsnog bijna 208 duizend dollar krijgen. Althans voor zover dat is na te gaan, want ook is er geen correcte administratie bijgehouden. Volgens een oud-medewerker heeft pastor Angley steeds gezegd dat werken in het restaurant hetzelfde is als God dienen.

Reageren


Herman Degenhart

10-04-2017 04:08
Het misbruik maken van christenen komt helaas vaker voor.