#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Buitenland

Pastor megakerk sluit nu homohuwelijken

In de VS is onder christenen nogal wat verzet ontstaan tegen de predikant Stan Mitchell van de megakerk GracePoint (in Franklin Tennessee), omdat hij in het vervolg homohuwelijken wil inzegenen. De opvatting van de kerkleiding dat homo’s, anders dan hetero’s, niet volwaardig lid van de gemeente kunnen zijn, is veranderd, zei hij. Van alle leden worden dingen verwacht als geloof, soberheid, heiligheid, trouw, godsvrucht en bereidheid, voegde Mitchell er aan toe. En het nu aan homoseksuelen toegekende volwaardige lidmaatschap, betekent ook dat zij ambtsdragers kunnen worden.

Volgens redacteur Jennifer LeClaire van Charisma News begrijpt de pastor de Bijbel niet of interpreteert hij die verkeerd. Praktiserende homo’s kunnen wat haar betreft wel tienden geven en de kerk bezoeken, maar volgens haar is een homoseksuele leefstijl niet te verenigen met heiligheid en godsvrucht. Hoe aardig en liefdevol sommigen van hen ook mogen zijn, seksuele zonde bezoedelt homo’s evenzeer als hetero’s, schrijft LeClaire.

Met zijn mededeling heeft de predikant volgens haar de Bijbelse waarheid geweld aangedaan, negeert hij tal van Schriftplaatsen en heeft hij een essentieel onderdeel uit de geestelijke wapenrusting gehaald in een cultuur vol antichristelijke geesten, die het Woord van God verwateren.

Mitchell is niet de enige die dat doet, voegt zij er aan toe. Volgens diens getuigenis legde Gods Geest hem op het hart zijn standpunt over praktiserende homo’s te herzien. “Hij noemt dat een hemelse openbaring, maar God spreekt niet met gespleten tong”, zegt LeClaire.

De houding van Mitchell komt neer op lafheid en compromis, vindt ze. En wie bereid is tot een compromis op enig gebied, stelt zichzelf open voor alle verleidingen. Mogelijk heeft Mitchell gehandeld uit angst voor mensen, omdat hij zoveel leden verloor, denkt ze. En vrees voor mensen verstrikt iemand, voegt ze er aan toe.


Reageren