#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 029-Ik ben gelukkig in mijn huwelijk! Ja Nee

Binnen/buitenland

Oproep tot gebed n.a.v. Hamas-congres Rotterdam

Komende zaterdag (15 april) vindt in Rotterdam, in de concertzaal van de Doelen, een bijeenkomst plaats van Palestijnse Arabieren in Europa. Het congres wordt georganiseerd door de ‘Palestinian Return Centre’. Volgens de inlichtingendiensten van Duitsland is dit een dekmantel van Hamas. Kopstukken van Hamas zijn ook betrokken bij het ‘Palestinian Return Centre’.

Verzoeken aan burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, premier Rutte en minister van Binnenlandse Zaken Blok om de bijeenkomst te verbieden werden afgewezen. (meer informatie, klik hier)

Pesach en Pasen
Het is opmerkelijk dat deze bijeenkomst plaatsvindt op de dag voor Pasen en tijdens het Pesachfeest. De periode voorafgaand aan Pasen is in de geschiedenis altijd bitter geweest voor het Joodse volk. In christelijk Europa was het een periode met bloedige pogroms, vervolging en moord op Joden. Joden werden beschuldigd van het gebruiken van bloed van christelijke kinderen bij het bereiden van hun matses. Het is nog niet eens zo lang geleden dat dit gebeurde.

Terreurorganisatie Hamas
Dan is het heel tragisch en beangstigend dat een organisatie, die warme banden heeft met Hamas, juist op deze dag een congres organiseert in Rotterdam. Hamas is een terroristische organisatie die verantwoordelijk is voor talloze moordaanslagen. In het handvest van Hamas staat dat het ultieme doel is om zoveel mogelijk Joden te vermoorden en om Israël van de kaart te vegen. Om nog te zwijgen over hoe Hamas haar eigen Palestijnse burgers stelselmatig onderdrukt en uitbuit, en vrouwen en kinderen gebruikt als levend schild.

Verootmoediging en gebed
Voor ons als christenen is de tijd voor Pasen een tijd van verootmoediging, waarin we voor de Troon van de Heere onze zonden belijden. De kerk heeft een enorme schuld op zich geladen, in het bijzonder ten aanzien van Gods verbondsvolk Israël. We roepen u op om deze dagen te bidden dat de voorgenomen bijeenkomst in Rotterdam verijdeld zal worden. Dat politici tot inkeer komen en dat ook in de kerk de sluier van verblinding weggenomen wordt. Dat wij zullen spreken en niet zwijgen. Dat wij onvoorwaardelijk naast het Joodse volk zullen staan en met Ruth mogen zeggen “uw volk is mijn volk, uw God is mijn God, en waar u zal sterven, zal ik sterven.”

Mag God ons genadig zijn en dit kwaad wegdoen uit het centrum van Rotterdam.
Maranatha.

Bron: Christenen voor Israel

Reageren


Herman Spaargaren

14-04-2017 04:26
Die laatste belijdenis hoeft helemaal niet afhankelijk te zijn van het doorgaan of niet van het Hamas-congres, lijkt mij?