#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Organisaties

EA-EZA wordt MissieNederland

De namen Evangelische Alliantie (EA) en Evangelische Zendingsalliantie (EZA) verdwijnen. De nieuwe organisatie die door fusie ontstond in 2013 gaat verder onder de naam MissieNederland, die donderdag bekend wordt gemaakt tijdens haar congres. Na de fusie werd voorlopig EA-EZA aangehouden, maar nu is een definitieve naam gekozen.

Bouwen aan een kerk die ‘voluit missionair is’ noemt de organisatie haar taak. ‘Wij verlangen naar een Kerk die zichtbaar is in wijk en wereld en willen daar ook in en vanuit Nederland ons steentje aan bijdragen’, zegt zij. ‘Gedreven door die missionaire droom verbinden we christenen, organisaties en kerken in Nederland om een beweging van ‘levende stenen’ te vormen met meer impact dan ooit. En dat maken we graag zichtbaar met een nieuwe naam en bijpassende huisstijl.’

In het logo is de letter M van Missie gevormd door dominostenen, die volgens de organisatie voor beweging staan. ‘Los hebben de stenen nauwelijks of geen functie, maar zodra je een verzameling stenen in beweging zet gebeurt er iets en krijg je zicht op het grotere geheel.’ Die beweging zegt MissieNederland in gang te willen zetten.

Klik hier om te lezen waarom voor de naam MissieNederland gekozen werd.

Reageren


waldens

21-05-2015 07:44
Het is opmerkelijk dat de Heere Jezus een groot probleem had met de Farizeeen, dat de ware christenen zwaar vervolgd zijn vanwege hun geloof in de eeuwen daarna tm de Inquisitie, ........maar dat de EA en EZA en nu ook Missieland zich als een vis in het water in Nederland zich bewegen........ en iedereen zegt 'Wat zijn we toch met z'n allen zulke fijne mensen die het erg fijn hebben in dit land en in vrijheid overal kunnen rondlopen en leven.' Wat is dat toch ontzettend fijn.......waar zijn de christenen die voor een goddeloze wereld en een valse kerk een aanstoot zijn ?

Vanheghen

21-05-2015 08:00
Ik vind de nieuwe naam een spijtige keuze.
EA en EZA was ,en is nog steeds hoop ik, ook bekend in België. Die benaming was universeler. Met de nieuwe naam lijkt het alleen te gelden voor Nederland.