Grootsgedrukt
Enquête: 127- Kunnen christenen nog naar Turkije? Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Israël

Noord-Korea dreigt Israël met 'duizendvoudige straf'

Noord-Korea is vastbesloten om president Trump en de VS te verslaan, en dat betekent ook dat de bondgenoten van Amerika worden verslagen. Bovenaan de Noord-Koreaanse lijst staan twee landen: Japan en Israël. Vooral Japan is duidelijk. Voor Israël is dat minder duidelijk.

Maar wie de geschiedenis volgt, zal zich herinneren dat toen Israël het nucleaire programma van Syrië vernietigde, al snel werd ontdekt dat Noord-Korea de kennis en de hardware had geleverd aan de opstandige Arabische dictatuur.

Het is ook bekend dat Noord-Korea verbonden is met enkele onverkwikkelijke spelers in het Midden-Oosten, die allemaal willen dat Israël wordt vernietigd. Om die reden zullen er weinig Israëlische tranen vloeien als Trump zijn dreigingen doorzet om een einde te maken aan het Noord-Koreaanse regime. Iets dergelijks zei minister van Defensie Avigdor Lieberman afgelopen week in een radio-interview. Hij noemde de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un 'krankzinnig en radicaal.'

De Noord-Koreaanse regering reageerde met een ernstige waarschuwing voor Israël: 'De roekeloze opmerkingen van de Israëlische minister van Defensie zijn smerig en slecht gedrag en een grote uitdaging voor de DPRK.' In de verklaring werden Israël en ieder ander volk, die de 'waardigheid' van het Noord-Koreaanse leiderschap schaadt, bedreigd met 'genadeloze duizendvoudige straf'.

Reageren


frits

03-05-2017 08:21
Nog even en zijn kop ontploft.