#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Betalingsverkeer anticipeert op antichrist

Met steeds sneller toenemende ICT-technologie, onder meer op het gebied van betalingsverkeer, bereidt de geest van de antichrist diens komst voor. Dat zegt ds. Theo Niemeijer in Het Zoeklicht. De ontwikkelingen zijn intussen onomkeerbaar, constateert hij. Om fraudegevoeligheid in betalingsverkeer tegen te gaan, is men steeds meer gericht op biometrische identificatie (geen pincode of wachtwoord maar lichaamsdelen ter bevestiging).

“We lezen van de antichrist dat hij uiteindelijk de regie krijgt over alle betalingen die wereldwijd worden gedaan (Openbaring 13:16-18)”, weet Niemeijer, die antwoordt op de vraag of gelovigen wel mee moeten doen aan het bijvoorbeeld afrekenen van boodschappen via een app op de mobiele telefoon. “We zullen inderdaad een heel eind hierin moeten meegaan, tot het moment waarop de mensheid de opdracht krijgt het getal 666 op de rechterhand of op het voorhoofd te plaatsen. Want zij die dit doen onderwerpen zich aan de antichrist en zijn macht.”

Maar volgens Niemeijer leer de Bijbel dat de gemeente van Christus is opgenomen vóórdat de antichrist op aarde gaat regeren. Die kan zich namelijk nog niet openbaren zolang de Gemeente er is. “We hebben dus wel met de voorbereidingen van de vorm van het betalingsverkeer te maken, maar de uiteindelijke vorm ervan, waarbij de mensheid wordt gedwongen het getal 666 van de antichrist te dragen, zullen we als gemeente niet meer meemaken.”


Reageren