Grootsgedrukt
Enquête: 127- Kunnen christenen nog naar Turkije? Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Israël

Israëli's verwachten veel van Trumps bezoek

De Amerikaanse president Donald Trump zal naar verwachting later deze maand Israël bezoeken. Velen verwachten dat hij die gelegenheid zal gebruiken om een paar diplomatieke donderslagen te laten horen.

Ten eerste, zo meldt het Israëlische dagblad Yediot Achronot, zal Trump zijn verkiezingsbelofte intrekken om de Amerikaanse ambassade terug naar Jeruzalem te verhuizen.
Velen vermoeden dat het eigenlijk premier Benjamin Netanyahu en zijn regering zijn die de stap blokkeren, die Trump wel zou zetten als de kwestie helemaal in zijn handen zou zijn.

Maar de tweede donderslag zou de Israëlische teleurstelling over de eerste enigszins verzachten. Yediot meldt dat Trump plannen heeft om een publieke verklaring af te leggen, die een verandering van het officiële Amerikaanse buitenlandse beleid inhoudt, door een verenigd Jeruzalem als Israëls hoofdstad te erkennen.

Tegelijk werd gemeld, dat Trump steun zal uitspreken voor de oprichting van een Palestijnse Staat als resultaat van een bilaterale overeenkomst. Maar natuurlijk zal het Palestijnse leiderschap geen overeenkomst accepteren die niet de Israëlische overdracht van Jeruzalem omvat – zoals eerdere Amerikaanse presidenten hebben ervaren.

Met toestemming overgenomen uit het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)

Reageren


ellen

05-05-2017 05:26
Laten wij allen bidden dat onze VADER Trump wijsheid geeft wanneer hij naar Israël gaat.