#T - Grootsgedrukt
Enquête: 009-Israël moet een Palestijnse Staat toestaan. Ja Nee

Binnen/buitenland

30 Dagen bidden met app en gebedsgids

De islamitische vastenmaand ramadan is voor veel christenen aanleiding voor extra voorbede voor moslims. Frontiers Nederland en Open Doors organiseren in de vastenmaand van 18 juni tot 17 juli opnieuw de gebedsactie ‘30 dagen bidden voor de moslimwereld’.

Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd. Het verlangen van Frontiers is dat moslims wereldwijd, met liefde en respect, de kans krijgen om Jezus te leren kennen en te volgen. De gebedsactie ging in 1993 voor het eerst van start. Sindsdien hebben wereldwijd miljoenen christenen tijdens de ramadan tijd ingeruimd voor gebed voor moslims. De gebedsactie lijkt in 2015 nog actueler, gezien de manier waarop islamitisch fundamentalisme en polariserende discussies het dagelijks nieuws domineren.

Maar er is een ander verhaal, een groter verhaal, dat zich ontvouwt in de moslimwereld. Zendingsdeskundige en auteur David Garrison zegt: “Vandaag de dag keren meer moslims zich tot Christus dan ooit tevoren in veertien eeuwen van contact tussen moslims en christenen. Meer dan 80 procent van alle grootschalige bewegingen van moslims tot Christus hebben zich voorgedaan in de afgelopen twee tot drie decennia.”

Elk jaar presenteert de gebedsbeweging 30 Dagen een nieuw fullcolour gebedsgids, dat beschikbaar is in tientallen talen en landen. Gebaseerd op het onderzoek van Garrison brengt elke pagina dit jaar specifieke informatie over een onderwerp, gebied of volk in de moslimwereld. Uitgangspunt is dat beter begrip helpt bij gebed voor moslims. In Nederland wordt het gebedsboekje aangevuld met een gratis app voor smartphones en tablets, verkrijgbaar via www.30dagen.nl.

De gebedsfocus tijdens de ramadan is ontstaan vanuit het verlangen dat moslims over de gehele wereld de kans krijgen over het Goede Nieuws van Jezus Christus te horen en Hem in vrijheid aan te nemen. De inhoud en het gebedsboekje zijn dan ook opgesteld met het uitgangspunt van gebed ‘in geloof, hoop en liefde’ voor de moslimwereld. De organisatie roept christenen in Nederland dan ook op om moslims niet af te wijzen of negatief te benaderen, maar hen in liefde op te dragen aan de Here God. Meer informatie over de gebedsactie is te vinden op de website, www.30dagen.nl. Op deze website is het gebedsboekje te bestellen voor €3,50.


Reageren