#T - Grootsgedrukt
Enquête: 018-Mijn kerk of gemeente neemt de zendingsopdracht serieus! Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Binnen/buitenland

Huishoudbeursactie krijgt vervolg in Oekraïne

Van 11-14 mei jl. bezocht Peter van der Bijl directeur van Zending over Grenzen diverse projecten in Oekraïne. Op 12 mei arriveerde namelijk in Rivne een transport vanuit Nederland met alle ingezamelde kleding van de Huishoudbeursactie gehouden bij de RAI in Amsterdam. Ook zat er een grote hoeveelheid luiers bij en babyvoeding, die gedoneerd was na afloop van de beurs. Alles werd vastgelegd op camera.
  
Tijdens de Huishoudbeursactie in februari jl. werd er zo’n 26.000 kilo aan kleding ingezameld. Een deel van de ingezamelde kleding werd ingepakt en verzonden naar Oekraïne. Een ander deel werd verkocht en de opbrengst hiervan ging naar vakopleidingen aldaar. Van der Bijl bezocht diverse sponsorgezinnen en was getuige van het in ontvangst nemen van de kleding. Tevens bezocht hij een van de vakopleidingen in Sarny waar hij sprak met een aantal studenten.

Ontmoetingen
Peter van der Bijl over het vervolg van de actie: “Wij vinden het als hulporganisatie belangrijk om transparant te zijn in wat we doen. Daarom willen we aan alle mensen die hebben meegeholpen tijdens de Huishoudbeursactie een kijkje achter de schermen geven, zodat ze daadwerkelijk kunnen zien wat er met de ingezamelde spullen gebeurt. Daarom ben ik met een professionele cameraman ernaar toe gegaan om het allemaal vast te leggen”. Het bezoek leverde diverse beelden op zoals het arriveren van de palletdozen met kleding bij de douane, de ontroering en dankbaarheid die te lezen was op de gezichten van de ontvangers, vrolijke kinderoogjes bij het ontvangen van een Barbiepop en een ontmoeting met blijmoedige studenten die door hun opleiding weer zicht krijgen op een hoopvolle toekomst.

Binnenkort zal het videoverslag te zien zijn op de website van Zending over Grenzen en worden gestuurd naar alle mensen die een steentje hebben bijgedragen aan de Huishoudbeursactie.


Reageren