Grootsgedrukt
Enquête: 127- Kunnen christenen nog naar Turkije? Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Christenvervolging

Veel christenen vluchten in kerken

In Zuid-Soedan zoeken steeds meer christenen, opgedreven door de burgeroorlog, een relatief veilige schuilplaats in kerken. Tot nu toe hebben volgens de algemeen vicaris van het bisdom van Wau, Germano Bernardo, zo’n 16.000 mensen onderdak gezocht in de katholieke St. Mary's kerk in Wau, de tweede grootste stad van het land. "Mensen zijn nergens veilig. Maar ze zeggen, als ze al worden gedood, dan het liefst in een kerk, omdat Jezus daar is."

"De St. Mary’s kerk is een van de weinige plaatsen waar mensen toevlucht kunnen vinden. "Wij hebben niets," zei Rita Williams, die met haar drie kinderen in de kerk vluchtte. Soldaten hadden haar huis afgebrand. "We wachten - ook als ik niet weet waarop."

Foto: een medewerker van de christelijke hulporganisatie Medair biedt hulp aan.

Reageren


Otto

10-05-2017 05:49
Dit is toch werkelijk verschrikkelijk, en wat doet het christelijk westen hiertegen, of christelijk Nederland weinig toch, wordt er zondags nog wel gebeden voor onze vervolgde christen broeders en zusters. Voor een ieder die dit leest, ga op internet eens naar de pagina van Jubilee Campaign en lees daar hoe de Pakistaanse christenen vluchteling behandeld worden in Thailand werkelijk schrijnend, daar worden christen kinderen in overvolle gevangenissen gedaan, waar ziektes zijn(LEES DIT ZELF MAAR) en wij, wat doen wij, voor onze broeders, en zusters niets, ga maar lekker zondags je feestje vieren, en als de Moslim een scheet laat o wat zielig is het toch, ga maar in een kring om een moskee staan doe je best maar, maar dat je eigen familie uitgemoord worden, dat vind je prima, en al die links/liberale theologen ga hier eens naar kijken, en al die christelijke voorgangers, ga maar eens op christelijke festivals 5 minuten stil zijn voor al onze verdrukte christen broeder en zusters, maar dat zal wel niet gebeuren, want er zijn uit heel christelijk Nederland bijna geen barst gedaan voor deze op dit ogenblik de meest vervolgde groep in deze wereld, juist de christenen. Open armen voor de Moslim vluchteling, maar je broeders, en zusters daar wordt weinig voor gedaan, schaam je rot, echt het is echt schandalig!!