Grootsgedrukt
Enquête: 127- Kunnen christenen nog naar Turkije? Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Israël

Demonstraties tegen CAMA-zendelingen Israël

Zendingsorganisatie CAMA heeft gebed gevraagd voor zendingswerkers Albert en Esther Knoester, die werkzaam zijn in de Israëlische stad Dimona. Er zijn geregeld tegen hen gerichte demonstraties voor hun huis, waarin een Messias belijdende gemeente bijeen komt.

Een demonstratie was er ook voor het huis waarin de Messias belijdende Jood Avi met zijn gezin woont. Die liep uit de hand. De ruiten werden ingegooid. Hun twee jonge dochters moesten op zoek naar professionele hulp in verband met het trauma dat ze opliepen.

Het echtpaar Knoester heeft al zes jaar liefde gezaaid en het Evangelie verkondigd in Dimona. Albert en Esther waren net klaar om een inloophuis te starten. Nu zijn er demonstraties buiten hun huis, die groeien in hevigheid. Op social media werd opgeroepen woensdag weer te demonstreren buiten hun huis.

De dag voordat dit begon las Esther in Ezechiël 2: ‘(…) jij hebt van hun woorden niets te vrezen, je hoeft voor hen niet bang te zijn.’ Een paar uur voordat ze ervan hoorden las Albert ‘ze zullen jullie overleveren aan het Sanhedrin.’ De CAMA vraagt mee te strijden in gebed voor Albert en Esther, Israël, Dimona en de lokale Messias belijdende joden die bedreigt worden. Esther vraagt in het bijzonder om liefde, zodat ze daaruit kan reageren.

Reageren


Klaas

12-05-2017 09:50
Abba, ik bid U voor Albert en Esther dat ze dezelfde houding zullen kunnen hebben als hun Verlosser Jesjoea, die zei: Vader vergeef het hun ze weten niet wat ze doen.