Steun Uitdaging banner
Enquête: 075-Is de islam per definitie gewelddadig? Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Binnen/buitenland

Mattheus van der Steen in privéproblemen

Mattheus van der Steen (41) heeft zich voorlopig teruggetrokken als voorganger van de charismatische House of Heroes gemeente in Nijkerk. Die als sabbatical voor onbepaalde tijd aangekondigde periode heeft te maken met ernstige privéomstandigheden, meldt de website van de geloofsgemeenschap. Daniël Renger - samen met Jan Sjoerd Pasterkampen en Jan Pool lid van de Raad van Toezicht - neemt Van der Steens taken over.

De ‘privéomstandigheden’ hebben in elk geval te maken met spanningen tussen hem en zijn vrouw Rebekah, die - naar zij vrijdag op Facebook meldde - door haar man en de oudstenraad ‘er uit’ is gezet. Samen met Mattheus van der Steen vormde zij, zoals in veel evangelische gemeenten gebruikelijk is, het voorgangersechtpaar.

Renger was tot nu toe als adviseur en coach voor voorgangers aan de gemeente verbonden. Volgens het Nederlands Dagblad wil hij de reden van het besluit van Mattheus van der Steen, bekend geworden als leider van TRIN (Touch Reach and Impact the Nations), niet melden. „Het gaat in dit geval echt om een verdrietige privésituatie en uit respect voor Mattheus van der Steen en zijn gezin kunnen we daar verder niets over zeggen,” zei Renger tegen de krant.

Rebekah van der Steen is dus geen voorganger meer van de gemeente. Zij groeide naar eigen zeggen op in de Satanskerk en zou daar allerlei gruwelen hebben meegemaakt, vertelde ze aan de EO. Door andere media werden haar verhalen later geheel of gedeeltelijk fantasie genoemd. Dat gold ook voor blinden die op gebed zouden zijn genezen tijdens een campagne in Birma, waarna journalist Karel Smouter de betrokkenen sprak, die nog even blind bleken.

Volgens Renger hebben Van der Steen en zijn gezin rust nodig. De organisatie TRIN, die in tal van landen evangelisatiecampagnes hield, is inmiddels opgeheven. De onder die paraplu werkende stichtingen zijn zelfstandig verder gegaan. In 2013 werd de gemeente House of Heroes opgericht, die er op uit zegt te zijn ‘helden’ voor Christus te willen genereren en diensten houdt in partycentrum Hart van Holland.

Reageren


MP

17-09-2017 06:34
Ik hoop enkel dat mensen hier stoppen met oordelen/meningen hebben/onnodig dingen vinden.

Laten we wat we ook van ze vinden bidden voor deze mensen.

Indien je achter ze staat: bidt dat deze mensen genezing zullen vinden in hun prive problemen.

Indien je niet achter ze staat: bidt dat de Jezus die wij dienen hun harten geneest en de waarheid laat zien.

Jezus heb ik nergens zien vragen aan zijn volgers om te oordelen over anderen. Laten we Hem daar dan maar volgen daarin.

Rosa

20-08-2017 11:34
Dat geld ook voor leiders dit zich bezig houden met brainwassing en manipulatie

Rosa

20-08-2017 11:26
Ohhh, dus mensen die anderen bedriegen, van ze stelen en oplichten zijn dienaren van God. Nou dat dacht ik niet, kan nergens in de bijbel terug vinden dat God en Jezus dit goed keuren.

Betty

16-08-2017 10:40
Want allen die God willen dienen worden vervolgd, wie zonder zonden is werpen de eerste steen, Let op dat je Gods dienaar niet oordeelde laat dat aan God zelf over en laten wij lief hebben.

Rosa

12-08-2017 08:39
Volgens mij zijn ze gewoon ordinaire sekte leiders, bedriegers en oplichters. Mijn advies lieve mensen blijf zo ver mogelijk bij dit soort mensen vandaan. Ze zorgen alleen maar voor gedonder en problemen. En dat ze nu zelf problemen hebben... What goes around comes around.

helga muller

20-07-2017 03:02
ik ben het ook eens met esther. verschrikkelijk hoe rebekkah wordt zwart gemaakt.ik ken rebekah als een liefdevolle zorgzame vrouw en een lieve goede moeder. ik moet dan ook denken aan spreuken 18:21
dood en leven zijn in de macht van de tong. wie aan haar toegeeft,zal haar vrucht eten

Coby Bean

19-07-2017 02:30
Dat heb je scherp gezien Esther. Volgens mij was Rebekkah daar ook helemaal niet bij on Indonesië . En wat handig om haar getuigenis nu (pas) ineens te omschrijven als "fantasie".

Margreet

01-07-2017 01:34
Lekker makkelijk weer om een oordeel hier te schrijven.
Ik bid dat God Mattheus en Rebekkah en kinderen beschermd en zegent.
En dat christenen eens op zullen houden met oordelen.
Bah.... ik schaam mij plaats vervangend voor een aantal reacties hier boven!

Tom

05-06-2017 06:28
Ik denken dat Matteus en Rebekah onze gebeden nu meer dan ooit nodig hebben. De rotzak van een duivel probeert alles kapot te maken.

Nol v/d Berg

28-05-2017 04:13
Een ding blijft gelukkig constant: telkens weer de oude, vertrouwde hulp van bekende bemiddelaars als Renger, Pasterkamp, Pool en van Deventer de achtergrond.

Of het nu lastige vragen stellende gemeenteleden, oudsten of obstinate voorgang(st)ers betreft, we mogen gelukkig terugkijken op heel wat sissers: Oldebroek, Ermelo, Rotterdam, Alkmaar, Heereveen, 't Harde, vrij recentelijk zelfs een complete bijbelschool hoorde ik, en wie weet nu ook Nijkerk.

Het taalgebruik komt in elk geval vertrouwd over: 'verdrietige privésituatie' waarover 'uit respect... niets over kan worden gezegd'.

Een troef die dit keer kan dienen om een veel-te-onafhankelijke Rebekah van der Steen respectvol te beteugelen met gepast stilzwijgen te doen vergeten?

We zullen het waarschijnlijk ook nu nooit weten: Keep calm & carry on.

Otto

23-05-2017 08:22
Hoe je er ook over denkt, maar laat deze mensen met rust, want hier heeft niemand wat aan.

Maurice

23-05-2017 03:49
Relatieproblemen zijn altijd vervelend. Ook voor sekteleiders die gelovigen misleiden met hun acties en waanideeën. Je hoeft de website van goedgelovig maar op te zoeken en je ziet tal van artikelen over Matheus en Rebeka en hun terziele gegane TRIN organisatie

Edwin

22-05-2017 10:50
Wanneer gaan de ogen open van de vele gelovigen dien misleid worden door de charismatische leiders? Het ene schandaal volgt op het andere... Ik heb zelf langdurig in twee van dergelijke gemeenten gediend en overal begon hetzelfde gedonder: liegen en bedriegen, manipulatie en controle, onrust in de huwelijken en wij-zij denken. Dit soort sektarische leiders richt zoveel schade aan in levens van kwetsbare mensen! Mensen, open je ogen!

Diana Bancken

21-05-2017 11:44
Heel veel sterkte en wijsheid aan Mattheus en Rebekah van der Steen. Ze hebben vast veel voor hun kiezen gehad. Ik bid hen Gods vrede nabijheid herstel genezing en wijsheid toe.
Laten we hen gedenken in onze gebeden.

vader Jakob

21-05-2017 12:24
Valt wel mee, die suggestieve opmerkingen, bijv. over niet-genezen blinden..Of heeft Karel Smouter zijn werk destijds wellicht niet goed gedaan?
Dat TRIN opgeheven is is veelzeggend.

Een "voorgangers echtpaar" heb ik in de Bijbel overigens nergens gevonden. Al met al een storm in een glas water, maar helaas wel weer voer voor heel veel geneuzel.

Esther

19-05-2017 08:41
Wel jammer dat er meteen weer een suggestieve opmerking wordt gemaakt richting zijn vrouw, over blinden die niet genezen zouden zijn etc. En de koppeling met haar verleden die meteen wordt gelegd.... Komt nogal veroordelend over....