#Tb 15 euro gift
Enquête: 102-Mogen christenen organen afstaan? Ja Nee

Christenvervolging

Ruim 100 verdachten verbranding christelijk paar

Een Pakistaanse rechtbank heeft donderdag 106 verdachten beschuldigd van deelname aan de lynchpartij en het levend verbranden van een christelijk echtpaar, vorig jaar. Dat meldt christelijke persbureau BosNewsLife, partner van Uitdaging. Het incident onderstreepte de vervolging van gelovigen in het overwegend islamitische land. Dat zegt directeur Sardar Mushtaq Gill van de Legal Evangelical Association Development (LEAD).

Begin november werden de christenen Shahbaz Maseeh (26) en zijn zwangere vrouw Shama Bibi (24) (foto) geslagen en in de steenoven gegooid van de steenfabriek waar zijn werkten, ongeveer 64 kilometer van Lahore. Zij zouden enkele pagina’s uit de Koran hebben verbrand. De fabrieksmanager zou dat hebben gezien. De gedeeltelijk verbrande pagina’s waren aangetroffen tussen andere spullen van een overleden familielid van het paar. De politie trad niet adequaat op, beschermde het paar niet, volgens Gill omdat zij christenen waren. De politie zelf zegt bij de verbranding van het echtpaar verhinderd te zijn door de menigte.
 
LEAD en andere organisaties, alsmede katholieke en protestantse kerkleiders, hebben fel geprotesteerd tegen de gang van zaken onder meer met een protestmars in Punjab. Inmiddels heeft de hogere leiding van de politie wel tot onderzoek gemaand, wat kennelijk tot de arrestaties van de verdachten heeft geleid.


Reageren