#Tb 15 euro gift
Enquête: 016-Mensen die niet in Jezus geloven gaan naar de hel. Ja Nee

Binnenland

The Passion leidt niet tot veel cursisten Alpha

De voornamelijk als spektakel aangekondigde tv-uitzending The Passion, dit jaar uitgezonden uit Leeuwarden, heeft vrijwel geen extra interesse voor de Alpha-cursus opgeleverd. Baptistenvoorganger Richard Santinge (Gemeente De Wijngaard) van de kerngroep van samenwerkende kerken die bij het project waren betrokken, heeft dat laten weten.

Er was wel een menigte op de been voor het door de EO geïnitieerde fenomeen, maar die bleek voornamelijk geïnteresseerd in de door (ongelovige) popsterren gezongen seculiere popsongs. Voor het eerst in de geschiedenis van The Passion - tegenwoordig uitgezonden door EO en KRO-NCRV - vervulde overigens de gelovige Dwight Dissels de rol van Jezus (links op de foto).

De kerkelijke kerngroep komt binnenkort bijeen voor een evaluatie. Via de Alpha-cursus worden mensen geïnformeerd over de kern van het christelijke geloof.

In The Passion gaat het voornamelijk om het ‘verhaal’ en beschouwen velen in de voornamelijk ongelovige cast de Here Jezus als Iemand die een maatschappelijk en moreel voorbeeld gaf. “Wat je ook gelooft, Jezus was een voorvechter van oprechtheid, moed, liefde, respect, eerlijkheid”, zei Roel van Velzen, die de rol van Judas deze keer op zich nam. “Zo zou iedereen willen zijn. Dat vind ik het mooie van Hem. The Passion wordt ieder jaar groter en beter. Dat is super gaaf om te zien. Ik denk dat mensen het fijn vinden om – juist in deze tijd – bij elkaar te komen. De wereld staat in brand, maar met Pasen is er een verhaal dat ons hoop geeft.”


Reageren