Grootsgedrukt
Enquête: 127- Kunnen christenen nog naar Turkije? Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Christenvervolging

Petitie voor vrijlating gouverneur Ahok

Mensenrechtenorganisatie Jubilee Campaign en de ChristenUnie lanceren vandaag, zaterdag 20 mei gezamenlijk de petitiecampagne Red Ahok! Basuki 'Ahok' Tjahaja Purnama, de gouverneur van Jakarta, werd vorige week wereldnieuws toen hij twee jaar celstraf kreeg voor 'godslastering'. De initiatiefnemers van de petitie willen er bij de president van Indonesië op aandringen om de christelijke politicus onmiddellijk vrij te laten.

De campagne Red Ahok! wordt gelanceerd op het partijcongres van de ChristenUnie, dat dit jaar in het teken staat van geloofsvrijheid. Op de website www.redahok.nl kan een petitie worden ondertekend, waarmee wordt aangedrongen op de vrijlating van Ahok. De handtekeningen zullen door de ChristenUnie en het team van Jubilee Campaign worden aangeboden aan de ambassadeur van Indonesië in Nederland.

Onterecht beschuldigd
Gouverneur Ahok behoort als Chinese christen tot een dubbele minderheid in het overwegend islamitische Indonesië, maar dat weerhield de man er niet van om tot voor kort op succesvolle wijze zijn ambt uit te voeren. Radicale moslimgroeperingen verzetten zich echter met hand en tand tegen zijn beleid van politieke secularisatie. Na een onschuldige opmerking over de koran beschuldigden ze Ahok daarom van godslastering, wat een succesvolle poging bleek om hun tegenstander uit de weg te ruimen.

Jubilee Campaign en de ChristenUnie zijn van mening dat de veroordeling van Ahok een grove schending is van het recht op godsdienstvrijheid en meningsuiting. Bovendien schetst het een zorgwekkend beeld van de staat van godsdienstvrijheid in Indonesië. De initiatiefnemers vinden dat christenen en niet-christenen in het Westen niet vanaf de zijlijn mogen toekijken hoe de geloofsvrijheid elders verslechtert, en roepen iedereen daarom van harte op om de petitie te ondertekenen.

De campagne wordt mede ondersteund door de SGP.

Reageren


M.P.Luijk

20-05-2017 10:50
Laten wij allen de petitie vergezeld gaan van ons GEBED!!!