#T Kerstgift Uitdaging
Enquête: 007- Hebzucht is een van de grootste zonden van onze tijd. Ja Nee

Binnen/buitenland

Groot Nieuws Radio betreurt sloop zender

Na 31 augustus kan Groot Nieuws Radio niet meer op de middengolf (waarmee heel Nederland wordt bereikt) uitzenden via de zendmast in Zeewolde. Het christelijke radiostation is teleurgesteld over de uitspraak van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), die dinsdagmiddag een verzoek afwees van de mast gebruik te mogen blijven maken voor de golflengte 1008 AM.

Voor luisteraars van het radiostation is de uitzending via de middengolf nog erg belangrijk, omdat er geen landelijke dekking is via DAB+ (digitaal). Maar GNR is nu nog de enige die gebruik maakt van de zendmast. Alle andere omroepen zijn daar verdwenen, zodat eigenaar Novec er geen brood meer in ziet en de mast wil slopen.

“We willen graag nog een aantal jaar blijven uitzenden via de middengolf wegens het grote bereik van de zender”, zegt directeur Wilfred Hardeman van Groot Nieuws Radio. “De volledige overstap naar DAB+ komt voor ons nog te vroeg. Helemaal omdat we nog geen landelijk bereik hebben.”

Groot Nieuws Radio wilde via de ACM afdwingen de middengolfzender te laten blijven staan. Maar na de sloop komt op het terrein ervan een windmolenpark, waarvoor een plan klaar ligt. Wilfred Hardeman zegt de uitspraak van de ACM te gaan bestuderen. “We gaan beraden ons op vervolgstappen,” zegt hij. Groot Nieuws Radio zendt op dit moment naast de middengolf ook uit via DAB+, internet, interactieve televisie en de analoge kabel.


Reageren