#T - Grootsgedrukt
Enquête: 018-Mijn kerk of gemeente neemt de zendingsopdracht serieus! Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Binnen/buitenland

GZB-dag over bedreigde kerk in Egypte

Het thema van de GZB-dag 2015 is ‘Laat de kerk niet verdwijnen’. Met dit thema wil de GZB de situatie van christenen in de bedreigde kerk in Egypte onder de aandacht brengen. De GZB-dag is op D.V. zaterdag 13 juni in de Evenementenhal in Gorinchem.

De kerk in Egypte heeft het niet gemakkelijk. In een land waar vooral moslims wonen, krijgt ze steeds minder ruimte. De Egyptische gasten dr. Atef M. Gendy en Samer Karam vertellen op de GZB-dag wat dat voor hen betekent en hoe we er met elkaar aan kunnen bijdragen dat hun kerk niet verdwijnt. Overige sprekers zijn zendingswerker dr. Willem-Jan de Wit (Egypte), ds. P. van Duijvenboden (legerpredikant), ds. M. Klaassen (Sliedrecht) en ds. K. van Meijeren (Ede). Het ochtendprogramma begint om 9.45 uur en het middagprogramma start om 13.45 uur. Van 12.15 tot 13.45 uur is er pauze.

De hele dag door zijn er speciale programma’s voor kinderen van groep 1 t/m 4, kinderen van groep 5 t/m 8 en tieners die op het voortgezet onderwijs zitten. Nieuw dit jaar is de opvang van kinderen van 0-4 jaar. Voor de kinderoppas kunt u zich via het formulier onderaan aanmelden.   
 
In de pauze is er ruime gelegenheid om de extra grote informatie-, boeken- en verkoopmarkt te bezoeken. Op het GZB-plein vindt u de kramen waar u terecht kunt voor informatie over allerlei GZB-uitgaven en mogelijkheden voor uitzending. Ook geven de organisatoren u een impressie van de vijf werkvelden van de GZB: de groeiende kerk in Afrika, de lege kerk in Europa, de dienende kerk in Latijns-Amerika, de bedreigde kerk in het Midden-Oosten en jonge kerk in Azië. Verder kunt u hier toegangskaarten kopen voor de concerten met The Psalm Project die in oktober worden gehouden.


Reageren