Grootsgedrukt
Enquête: 127- Kunnen christenen nog naar Turkije? Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Boek-muziek-film

Onwijs trouw

Overspel gebeurt ook onder christenen, maar er is nog nooit een boek over verschenen. In ieder geval niet met zoveel openheid, details en zelfs humor. Rianne de Putter durfde het aan. Zij schrijft over haar huwelijk, over verliefdheid en spannende ontmoetingen met een andere man, maar ook over de keerzijde van overspel: verwarring, verdriet, schuld en schaamte. Een boek dat taboes doorbreekt, echtgenoten aanmoedigt te vechten voor hun huwelijk en getuigt van Gods eeuwige trouw.

Klik hier om dit boek online te bestellen!

In Onwijs Trouw neemt Rianne de lezer mee in haar gedachten en gevoelens. Na een heftige burn-out raakt ze teleurgesteld in haar man. Als ze van een ander de aandacht krijgt die ze zo nodig heeft, volgen de gebeurtenissen elkaar in razendsnel tempo op. De innerlijke strijd in haar gedachten beschrijft ze tussen de regels door. Ze denkt met haar nieuwe liefde het ware geluk te vinden en overweegt zelfs van haar man Jan te gaan scheiden.

Het overspel komt aan het licht doordat Riannes vriendin een sms’je leest, dat niet voor haar bestemd is. Het was een bericht aan haar man, Riannes geheime aanbidder. Als de vriendin ’s morgens schreeuwend op de voordeur staat te bonken, weet Rianne dat haar geheim ontdekt is. Het hele gezin wordt meegesleurd. Toch blijkt dat Jan, Riannes man, al op de hoogte was. Wekenlang heeft hij met zichzelf en God geworsteld om zijn huwelijk te redden.

Jans worsteling met God leidt uiteindelijk ertoe dat Echte Liefde overwint. Hij weet Rianne ervan te overtuigen dat hij ondanks alles voor haar kiest en wil werken aan hun huwelijk. Rianne is verrast als ze merkt dat ze haar Jan eigenlijk niet kwijt wil… en gaat ook zelf op zoek naar haar hemelse Vader.

“Als wij Hem ontrouw zijn, blijft Hij ons trouw, want Zichzelf verloochenen kan Hij niet.” 2 Timotheüs 2:13 (NBV)

Rianne is sinds 1989 getrouwd met Jan. Ze hebben vier kinderen: Babette, Joëlle, Maureen en Stijn.


Reageren