Grootsgedrukt
Enquête: 127- Kunnen christenen nog naar Turkije? Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Zending en Hulp

Tanja Goes Cambodja

Je huis verkopen. Je vaste baan opzeggen. Je bezittingen  verkopen. Afscheid nemen van vrienden en familie. Allemaal om als ontwikkelingswerker in Cambodja te gaan werken. Een hele grote stap, en Tanja gaat dit doen! Zij gooit het roer om, en gaat zich twee jaar lang inzetten voor kinderen en families in de sloppenwijken van Phnom Phen.

Waar het begon
Vier jaar geleden is Tanja als vrijwilliger meegegaan naar de sloppenwijken van Port Elisabeth, Zuid-Afrika. Er werd een zaadje geplant en Tanja kreeg het verlangen om dit vaker te doen. Zo is Tanja vorig jaar 4 weken naar Oeganda gegaan, om straatkinderen op te vangen. Hierdoor werd het verlangen groter en sterker om zendingswerk en ontwikkelingswerk te doen.
Ze ontdekte dat het haar roeping is, om zich in te zetten voor de allerarmsten van deze wereld. Zo besloot zij zich aan te melden bij Operatie Mobilisatie. De keuze viel uiteindelijk op Cambodja vanwege de geestelijke armoede in dit land. Hier zal zij in de sloppenwijken van Phom Phen als social worker zich inzetten voor gezinnen en families.

Over OM
Operatie Mobilisatie is een internationale en interkerkelijke zendingsorganisatie. Meer dan 3100 OM-werkers met 100 nationaliteiten zijn wereldwijd hierin vertegenwoordigd.  Zij zetten zich dagelijks in, van praktisch werk en ontwikkelingshulp tot straatevangelisatie en jongerenwerk.

Over Mercy Teams International
MIT is een onderdeel van OM. Dit is een Christelijke, humanitaire organisatie van vrijwilligers. De vrijwilligers werken en leven onder de armsten van deze wereld, met als doel: Het brengen van vernieuwing, hoop en recht aan degenen die lijden en onderdrukt zijn. Een van hun projecten in Cambodja is project Freedom, in de sloppenwijken van Phnom Phen. Hier bieden de social workers hulp aan kinderen en families die leven in armoede en onderdrukking. Er wordt geholpen wanneer er sprake is van misbruik, geweld en/of uitbuiting. Daarnaast is het doel om de cirkel van armoede te doorbreken.

Over Cambodja
Cambodja is een land in het Zuidoosten van Azie. Het grenst aan Thailand, Laos en Vietnam. In Cambodja wonen 15 miljoen mensen. Ondanks de groeiende economie is dit een zeer arm land en leven veel mensen hier in armoede. De grootste uitdagingen op het gebied van gezondheidszorg zijn de hoge moeder-, zuigeling-en kindersterfte. Daarnaast vormen infectieziekten als HIV en Malaria een bedreiging. Alcohol-, drugs-, en gokverslaving zijn ook een groeiend probleem, vooral onder de armen en onderontwikkelde mensen.


Reageren