Grootsgedrukt
Enquête: 127- Kunnen christenen nog naar Turkije? Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Vleugels van gebed

Vaderdag

Wat een genade als we een vader hebben, of gehad hebben, die iets van Uw Vaderschap uitstraalde, Vader. Een vader die ons veiligheid, geborgenheid en liefde biedt of bood, die tijd en aandacht voor ons heeft, en die duidelijk het allerbeste met ons voorheeft. Zoals mijn eigen vader, die toen hij doorkreeg dat hij misschien nog twee jaar te leven had, mij als klein mannetje van zes jaar twee jaar lang dagelijks een half uur, terwijl ik genietend met m'n vingers in m'n mond tegen hem aangeleund zat, begon voor te lezen uit de kinderbijbel.

Vaderdag, wat fijn als we nog iemand hebben om op deze dag te eren - of... te vergeven en te zegenen, in Gods genade en kracht. Wat fijn, wat een genade als we op deze dag goede herinneringen hebben.

De grootste genade is, Papa, dat niet alleen vandaag, maar elke dag van ons leven, we in U een Vader hebben Die al het goede dat onze aardse vaders meestal toch maar gedeeltelijk uitstralen, vele malen overstijgt. Uw Zoon zei in Zijn mooie, onverbloemde taalgebruik: "Als u, die slecht bent, uw kinderen dan goede gaven weet te geven, hoeveel te meer zal Uw Vader, Die in de hemelen is, goede gaven geven aan hen die tot Hem bidden" (Mattheüs 7: 11) (Lukas heeft in plaats van "goede gaven": "de Heilige Geest", Lukas 11: 13). Dank U wel, Vader, dat U zo bent. Zo veilig, geborgen, trouw, liefdevol, genadig, barmhartig, goed, geduldig... Zo zonder aarzelen mij stilzettend als het nodig is. Geen slappe Vader, maar een sterke, vol van genade en waarheid. Ik hou van U, Papa. Dank U wel voor Uw grootste Gaven: Uw Zoon Jezus, en Uw en Zijn Heilige Geest.

Teus Schep
Iedere dag gaat Teus ons voor in een kort gebed. Bid in stilte mee of plaats uw gebed hier online. Tot Zijn eer!


Reageren