#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen! Ja Nee

Binnen/buitenland

Video voor World Refugees Day

Morgen is het ‘World Refugees Day’, deze dag staat volledig in het teken van alle vluchtelingen die hun eigen land moesten ontvluchten. Graag wil ‘Love-Europe’ hier extra aandacht aan besteden en heeft speciaal hiervoor een ontroerende video gelanceerd met de Zandschepper. Hierin is een verhaal te zien wat er gebeurt als je vluchteling bent en je huis en haard moet ontvluchten. De ‘Love-Europe’ applicatie probeert vluchtelingen te ontzorgen en brengt verbondenheid bij de mensen die ineens in een vreemd land met een andere cultuur en andere regels moeten aarden.

Love-Europe app
In april 2016 is de mobiele applicatie ‘Love-Europe’ gelanceerd, speciaal ontwikkeld voor vluchtelingen die op zoek zijn naar hulp en antwoorden in Europa. Inmiddels is de applicatie al ruim 11.000 keer gedownload, waarvan 3.500 keer in Nederland en 5.500 keer in Duitsland. De app geeft alle praktische tips die vluchtelingen tijdens hun reis en verblijf nodig hebben, zoals informatie over opvangplekken, wifi-punten, artsen en ziekenhuizen, het station en winkels. Daarnaast bevat de applicatie in verschillende talen uitleg over de cultuur en mentaliteit van alle landen in Europa. De app moet ervoor zorgen dat vluchtelingen beter hun weg kunnen vinden en écht in contact staan met het nieuwe land waar zij zich bevinden; een soort handleiding ‘Leven in Europa voor Dummies’.

Het in contact brengen van mensen is een belangrijk onderdeel van de ‘Love-Europe’ applicatie. Naast alle praktische tips, kunnen vluchtelingen ook in contact komen met burgers en organisaties die lokaal activiteiten voor hen organiseren. Bijvoorbeeld een muziekavond, multiculturele maaltijd of heel praktisch; conversatielessen. Naast Nederland en Duitsland is de app inmiddels ook beschikbaar in andere landen, zoals Zwitserland, Malta en Oostenrijk. Ook Griekenland, Engeland en Zweden zijn bezig met de ontwikkelingen van de app voor hun eigen land.

Het afgelopen jaar is de app qua functionaliteiten enorm uitgebreid, met een media-bibliotheek dat in veel categorieën een aanbod heeft van korte relevante video's rondom cultuur, land en taal. Een event-kalender en crowd-sourcing voor lokale initiatieven. Een van de hoogtepunten dat binnenkort beschikbaar is op de app is de ‘Buddy2Buddy’ optie, dit is het maatjesprincipe. Dit geeft de mogelijkheid om persoonlijk aan te melden voor het aanbieden of ontvangen van hulp op diverse gebieden.

De applicatie is gratis te downloaden vanuit iTunes en Google Play.

Meer informatie: www.love-europe.org

Reageren


Zingend Voske

23-06-2017 07:52
Goed zo Uitdaging! Jullie doen voorbeeldig wat er van jullie wordt gevraagd: Geen woord over de "Shadow Government!"

Zou je de Bijbel kennen, dat ken je ook de grollen van de bokkepoot....