#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Boek-muziek-film

Bed, Bad Brood en … Bijbel

De Bijbelvereniging, voorheen de Nederlandse Gideons, plaatst al tientallen jaren onder andere 4-talige Bijbeluitgaven in allerlei overnachtingslocatie in Nederland. Enkele jaren geleden werden volledige Engelse Bijbels toegevoegd aan het plaatsingsassortiment. Maar sinds kort heeft de Bijbelvereniging ook Nieuwe Testamenten beschikbaar in het Arabisch, Turks, Pools en Russisch.

Inspelen op vraag
Intussen onderzoekt de Bijbelvereniging de behoefte naar Bijbels in nog meer talen. Deze verbreding heeft alles te maken met de enorme vraag naar het Evangelie. Met name de toegenomen vluchtelingenstroom zorgt voor een groei in de aanvragen. Ook vanuit gevangenissen wordt de roep steeds luider om Bijbels in allerlei talen. “Geweldig, deze aanvragen allemaal”, zegt een medewerker. “De dankbaarheid voor de Bijbels spat vaak van de ontvangen mailtjes af”.

Supermooie reacties
Evenals de andere uitgaven worden ook deze Bijbels gratis verspreidt! “De verwondering daarover wordt regelmatig verwoord in de reacties die ons bereiken”, aldus de medewerker. “Berichten als: ‘dat dit in deze tijd nog kan’ en ‘wat zijn we blij met de gratis Bijbels voor onze mensen in de gevangenis’, krijgen we bijvoorbeeld te horen”. Toch ontvangt de Bijbelvereniging geen cent subsidie.

Betrokken gevers
Een groeiende groep betrokken donateurs steunt de bijzondere missie van de vereniging. Het belang van het plaatsen en verspreiden van Bijbeluitgaven in Nederland wordt door velen gezien. Ook steeds meer jongeren raken geïnteresseerd in dit doelgerichte werk en zijn verrast door de positieve effecten van de Bijbels op de lezers ervan. Ook de moderne geefmogelijkheden spreken hen aan, zoals de gratis WhyDonate app. “En met de gerichte verspreiding van zo’n 25.000 Bijbeluitgaven per jaar blijven donaties ook enorm belangrijk!” voegt de medewerker nog toe.


Reageren