#Tb 15 euro gift
Enquête: 016-Mensen die niet in Jezus geloven gaan naar de hel. Ja Nee

Homoseksualiteit

Controverse over het "huwelijk voor iedereen"

In Duitsland is grote verdeeldheid ontstaan over het voornemen homoseksuele partnerschappen de mogelijkheid te geven te trouwen. Tot nu toe was het alleen mogelijk voor homoseksuele paren zich als partners te laten registreren.

De opening van het huwelijk voor homoseksuele partnerschappen wordt in de kerken zeer verschillend ontvangen. Terwijl de meeste evangelicals en katholieken deze mogelijkheid verwerpen, drukken vertegenwoordigers van de Evangelische kerk (de protestantse Lutherse staatskerk) zich liever voorzichtig uit of zijn gedeeltelijk instemmend.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) had op 26 juni haar mening verrassend veranderd (ze was steeds fervent tegen een huwelijk voor homoseksuele paren) en wil nu een stemming in de Bundestag overlaten aan het "geweten" van de afgevaardigden. Op aandringen van de SPD (socialistische partij) zal nog deze week over het zogenaamde "huwelijk voor iedereen" worden gestemd.

De Duitse Evangelische Alliantie reageerde: "We houden vast aan het huwelijk van man en vrouw en de familie. Dat was en is kern van iedere samenleving. Als dit begrip van het huwelijk wordt losgelaten ontstaan veel andere vragen bijvoorbeeld over polygamie of dat huwelijken binnen een familie zou moeten worden gelegaliseerd."

Reageren


Herman Degenhart

12-07-2017 07:40
Jan, wat is er verwrongen aan de opvatting dat het huwelijk een verbond hoort te zijn tussen een man en een vrouw? Want het doel is steeds het scheppen van een veilige omgeving voor het verwekken en opvoeden van kinderen. Vandaar dat de vrouw bij de man altijd bescherming zoekt. Bij homostellen is er geen sprake van het verwekken en opvoeden van kinderen, dus hoeven ook niet te trouwen. Samenleven is dan voldoende.
Dat de overheid huwelijken registreert, is alleen maar logisch. Want een huwelijk heeft allerlei juridische gevolgen voor de partners en voor de eventuele kinderen. Je kan je op het standpunt stellen dat zonder een officieel geregistreerd huwelijk er ook niet gescheiden kan worden, maar dan ben je voorstander van een janboel waarbij niemand meer weet wie bij wie hoort. Dus beste Jan, verklaar je nader.

Jan

04-07-2017 07:22
@Degenhart. Voor het geval je het antwoord niet als 'grappig' hebt bedoeld, hoe kan een Christen zich met deze verwrongen opvatting van huwelijk instemmen door zo'n 'huwelijk' aan te gaan.
De staat heeft eerst de huwelijksluiting naar zich toegetrokken en er vervolgens een draai aan gegeven die aan het karakter van de goddelijke inzetting niet meer beantwoordt.

Herman Degenhart

02-07-2017 06:22
Jan, heel eenvoudig. Als je wilt trouwen en je kent een meisje of vrouw die hetzelfde wil, dan gaan jullie beide naar het stadhuis en kerk en laat je trouwen. Zo gaat het al eeuwen. Wist je dat dan niet?

Jan

02-07-2017 12:14
@Degenhart. Dus kan een Christen voor deze staat niet trouwen, want daarmee ga je akkoord met dit non-huwelijk Wat te doen?
Een samenlevingscontract kan ook niet, want dat is voor de Gemeente en God weer geen huwelijk.
In de God en Zijn Gemeente trouwen en daarna dat huwelijk laten registereren zonder verdere staatsinmenging?

Herman Degenhart

02-07-2017 10:09
Het huwelijk voor iedereen was er al. Het openstellen van dit huwelijk voor homostellen is in feite het opheffen van het huwelijk. Het huwelijk is in Duitsland dus afgeschaft, zoals het al eerder ook bij ons is afgeschaft.

Rudy Post

30-06-2017 01:22
“Maar de Geest zegt nadrukkelijk, dat in latere tijden sommigen zullen afvallen van het geloof, doordat zij dwaalgeesten en leringen van boze geesten volgen …”

(1 Tim. 4:1)