#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Zuckerberg: Facebook is de nieuwe kerk

Het sociale netwerk Facebook is de nieuwe kerk. Dat zegt de oprichter, Mark Zuckerberg (Californië, Verenigde Staten).

Uw mening: 132-Ik neem deel aan Facebook!

“Kerken hebben eeuwenlang een centrale plaats in de gemeenschap gehad. Dat is veranderd door de sterke terugval in het aantal kerkleden en het kerkbezoek. Facebook biedt haar gebruikers een ‘samen’ gevoel en vult daarmee een leegte voor religieuze en niet-religieuze mensen. Het netwerk draagt ertoe bij de wereld dichter bij elkaar brengen.”

Volgens Zuckerberg gebruiken wereldwijd ongeveer twee miljard mensen Facebook, dus bijna iedere vierde persoon op deze wereld. Maar slechts 100 miljoen hebben tot nu toe deelgenomen aan zogenaamde Facebookgroep. Dit aantal zou moeten toenemen volgens Zuckerberg. "Gemeenschappen geven ons leven zin – daarbij maakt het niet uit of het gaat om kerken, sportverenigingen of buurtgroepen. Studies hebben aangetoond dat mensen gelukkiger zijn en gezonder leven, hoe meer ze geïntegreerd zijn in een netwerk.”

Zuckerberg: "Mensen die naar de kerk gaan engageren zich beter en geven meer, niet alleen omdat ze religieus zijn, maar omdat ze deel uitmaken van een gemeenschap."

Reageren


vader Jakob

04-07-2017 11:35
Zuckerberg kletst uit zijn nek. Facebook gaat over buitenkant. Zijn netwerk is wel een religie, maar met geloof in Jezus Christus heeft het niets van doen., en kan het al helemaal nooit vervangen. Wat een leeghoofd.