#Tb 15 euro gift
Enquête: 031-Is ontucht de enige Bijbelse grond voor een echtscheiding? Ja Nee

Boek-muziek-film

Gods Koninkrijk in het hier en nu

De ‘vuurvogel’ (Eng. Phoenix) is een mythische vogel, die herrijst vanuit as en vuur. Daarin zit het element in van de onverwachte wedergeboorte. Het onmogelijke. Dat staat centraal op de CD van Nathan Jess. Hoe komt dit tot uitdrukking?

Door Marco van Putten
Klik hier om deze CD online te bestellen!

Dit is de 3de CD van de Noord-Ierse songwriter en worship leader Nathan Jess. Toch is zijn uitspraak Amerikaans (m.u.v. ‘Amazing Grace’). Zijn band maakt gebruikt van de volgende instrumenten: piano, synthesizer, violen, drums, bas, cello, elektrische en akoestische gitaar, uilleann pipes en percussie. Backing vocals: Vicky Schmidt en Rachel Graham.

In het rustige openingslied ‘Awake my soul’ roept Nathan zijn ziel te ontwaken om God te eren. Een mooie manier om een gospel CD te beginnen. Het lied ‘Sons and Daughters’ is een rocknummer met een hoog tempo. Het stelt dat de leden van het Lichaam een familie zijn gaan vormen van zonen en dochters, hoewel oorspronkelijk vreemden, wezen en vanuit verschillende achtergronden en problemen. Een van de beste nummers op deze CD. ‘Tear the veil’ is een country-rocknummer geschreven door Nathan Jess, maar gezongen samen met Chris McClarney. Het laat het verlangen horen naar de komst van Gods Koninkrijk. Het rustige, mooie lied ‘Hearts of the fathers’ gaat over een verlangen naar het herstel van relaties tussen vaderen en kinderen door de Here Jezus. Door ons hart naar God, de Koning, terug te keren. Nathan zingt in ‘Love in its deepest form’ over de liefde die God hem schenkt, maar waar hij niet tegenop kan. Het is veel dieper dan hij terug kan geven. Een van de beste nummers van deze CD. ‘There is a season’ is een gebed tot God om hulp wanneer we in de problemen zijn. De gelovige houdt stand in zijn geloof en juist door de problemen groeit zijn geloof. Nathan heeft het bekende lied ‘Amazing grace (I will trust)’ van John Newton aangepast en zingt het op Ierse wijze in rock stijl. Een heel mooi nummer. In ‘Your power is greater’ stelt Nathan dat de Here Jezus meer macht heeft dan de vijand en dat Die hem verlost heeft. ‘Fear not’ roept op om niet te vrezen, want de Here Jezus zal wederkomen om Zijn Bruid voor Zich op te eisen. Op basis van dat gegeven zal God ook vandaag ieders lasten dragen. Het lied ‘Sweet communion’ benadrukt dat door de verwonding van het lichaam van de Here Jezus vandaag in het heilige Avondmaal de mens en God samenzitten. Terwijl in een mensenleven er van alles aan de hand kan zijn spreekt het Avondmaal over sjalom. Een moment van rust, waarin stilgestaan wordt bij dingen van God.

Evaluatie
Dit is een enigszins rauwe en levensechte country-rock CD met meestal rustige liederen die ernstige en realistische onderwerpen benoemen. Een sterk geloof komt naar voren in de komst van Gods Koninkrijk en dat dit al betekenis heeft voor vandaag. Een aanrader.

Nathan Jess – Phoenix
Integrity Music, 2017
distributie: Neema
c.41 min,
€ 16,50
000768679524


Reageren