#Tb 15 euro gift
Enquête: 039-Ik geloof dat er leven is na de dood! Ja Nee

Politiek

Noord-Koreaanse kernwapens en Europa

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) is bezorgd over nieuwe cijfers over Noord-Koreaanse arbeiders in de Europese Unie. Op vragen van de Europarlementariër bevestigde de Europese Commissie dat op dit moment 583 Noord-Koreanen een werkvergunning voor een Europees land hebben. Drie kwart van hen werkt in Polen.

Van Dalen: ,,Dit baart mij grote zorgen. We weten dat Noord-Korea de salarissen grotendeels inneemt en het geld gebruikt voor onder andere kernwapens. Het is een bekende truc van het regime om aan buitenlandse valuta te komen, ondanks de internationale sancties. Door dit toe te laten financieren Polen en andere lidstaten mede het Noord-Koreaanse kernwapenprogramma."

,,Er zijn ook veel vragen over de arbeidsomstandigheden van de Noord-Koreanen en of ze eigenlijk wel vrijwillig in Europa werken. De Commissie heeft hier helaas weinig over te vertellen. Ik wil dat dit nu eindelijk grondig in kaart wordt gebracht."

,,Ik roep de Europese Commissie op om nauwgezet te controleren of de lidstaten Europese wetten over arbeidsomstandigheden, legale migratie en mensenhandel wel volledig respecteren." Aldus van Dalen.


Reageren