#T Kerstgift Uitdaging
Enquête: 007- Hebzucht is een van de grootste zonden van onze tijd. Ja Nee

Binnen/buitenland

Kerkmuzikanten aan het woord bij GNR

De christelijke zender Groot Nieuws Radio komt met een nieuwe programma in het weekend. Hans van Vuuren gaat van 2 september af elke zaterdag- en zondagavond tussen 19.00 en 20.00 uur ‘Heerlijk loflied’ presenteren. Daarin zoekt hij verhalen rondom koor- en kerkmuziek.

“Muziek is altijd meer dan een lied alleen. De drijfveren om muziek te maken, ga je terug horen in dit programma”, zegt hij. Bekende muzikanten als Marco den Toom, Marjolein de Wit en Arjan & Edith Post werken aan het programma mee.

Zij bespreken de liederen in de rubriek ‘De Muziekstandaard’. Ook Jaap Kramer, Noortje van Middelkoop, Martin Mans, Peter Burger en Rineke de Wit zijn afwisselend te horen in deze rubriek.

“Elke muzikant is uniek en heeft zijn of haar eigen motivatie om muziek te maken. Het is waardevol om hun verhalen te horen”, zegt Van Vuuren. “Dat principe pas ik al toe in het programma Backstage, dat ik elke werkdag mag maken. Maar het was mijn verlangen ook de koor- en kerkmuzikanten voor de microfoon te vragen.”

Wilfred Hardeman, directeur bij Groot Nieuws Radio: “We zijn blij dat we de liefhebbers van koor- en kerkmuziek een aanvulling kunnen bieden op het programma Wens, dat elke werkdag tussen 19:00 en 20:00 op Groot Nieuws Radio wordt uitgezonden. Al jaren onderhoudt Hans contacten met muzikanten om juist hun verhalen onder de aandacht te brengen. Dat hij nu ook dirigenten, solisten en musici uit dit circuit ontvangt, is een verrijking voor de programmering van Groot Nieuws Radio.”

Hans van Vuuren blijft daarnaast elke werkdag tussen 14:00 en 16:00 uur te horen in Backstage.


Reageren