#T Kerstgift Uitdaging
Enquête: 007- Hebzucht is een van de grootste zonden van onze tijd. Ja Nee

Binnen/buitenland

Facebook verwerpt kruis als emoticon

In de sociale netwerken is een discussie ontstaan over zogenaamde Emojis (emoticons: kleine afbeeldingen die aan een tekst kunnen worden toegevoegd). Aanleiding voor de discussie was het feit dat Facebook in juni bij WhatsApp een regenboogvlag had toegevoegd. Deze vlag is het symbool van homoseksualiteit en werd geplaatst i.v.m. de wereldwijde Gay Pride in juni. Facebook verklaarde: “We zijn een platform dat veel verschillende gedachen en stromingen ondersteunt. Met de regenboogvlag viert met liefde en veelkleurigheid.”

Christenen vroegen daarna aan Facebook ook bij WhatsApp een kruis in het aanbod op te nemen. Dat verzoek wees Facebook echer af.

Reageren


Gerrit Smouter

18-07-2017 10:18
Dat probleem heb ik 'opgelost' door steevast voor de emoticon te kiezen met een aureool erboven. Wij christenen, zijn immers kind aan huis bij de Levende God? Daarnaast verkies ik 'een ander gebruik' van de FB vriendschapsverzoeken . Ik accepteer alleen zo'n vriendschapsverzoek, wanneer ik die persoon van aangezicht tot aangezicht minimaal 1 jaar ken en daar een goed gevoel bij heb. Op die manier voorkom ik 'de FB-inflatie' van waarden en begrippen waar ik heel anders over denk. FB wil immers voor alles 'geld maken van uw en mijn contacten' door men vervolgens met reclameboodschappen te kunnen bestoken? Dat blok ik zo (naast andere advertentie blokkades) mooi af.
Mijn geluk is bij de HERE te vinden (Psalm 40:17) en niet bij de geldmakers of hebzuchtigen.

Herman Degenhart

16-07-2017 09:55
Het is beter als Facebook alleen emoticons toestaat die emoties uitdrukken. Alle andere uitgedrukte zaken lijken me niet relevant en buiten de kaders te vallen. Dus geen kruizen, halve manen, regenboogvlagen, hakenkruizen enz. Daarmee worden opinies uitgedrukt, geen emoties.

Jan Willem

14-07-2017 04:36
Volgens mij ging de discussie niet over emoticons, maar om de varianten van de 'likebutton', waar nu ook hartjes en andere uitingen bij staan. De regenboogvlag is hier een tijdje aan toegevoegd.
Verder lijkt het me logisch dat er in dat rijtje geen kruis staat. Wanneer zou je een kruis bij een post willen plaatsen? Wat wil je daarmee zeggen?

José van Merrebach

14-07-2017 08:52
Óf facebook is van mening veranderd, óf ik begrijp deze commotie niet. Als ik bij facebook ga kijken bij de emoticons die ik kan toevoegen, staat er gewoon een kruis bij.......(ook een Davidsster, een menora, een orthodox kruis, de halve maan van de Islam, een ying-yang enz. enz.)