#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Mensen

Wout van Beek overleden

Evangelist Wout van Beek is op 89-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Vroomshoop. Hij werd behalve als prediker bekend als zanger, die zichzelf op gitaar begeleidde, en maakte talrijke LP’s en CD’s. Hij liet levenslang geen kans onbenut om het Evangelie door te geven en te vragen aan mensen of zij de Here Jezus kenden. Ook op zijn rouwkaart begon met de vraag: Is uw paspoort getekend door Jezus?

Opgegroeid in een gereformeerd milieu, kwam Wouter Adrianus van Beek als marinier tijdens een zeereis op weg naar toenmalig Nederlands-Indië tot levend geloof door een gesprek met een marconist. In Indië leerde hij al snel ‘Moesje’ Alt - samenstelster van de bundel Glorieklokken - kennen, die daar de Pinksterzending runde en de geestelijke begeleidster van de jonge gelovige werd. Zij ontdekte ook zijn gaven als evangelist.

Hij trouwde met Ge Brand, die op haar sterfbed zei dat hij met haar vriendin Alberdina de Pree moest trouwen om een moeder voor de inmiddels geboren kinderen te hebben. Aldus geschiedde en zijn tweede huwelijk werd gezegend. Samen met zijn Diny trok hij naar zendelingen in het buitenland en evangeliseerde hij op straat, onder woonwagenbewoners in kerken en overal waar hij de kans kreeg. Talloze mensen kwamen door hem tot geloof, onder wie latere dominees. Hij bleef levenslang gelieerd aan de pinksterbeweging.
Van pensioen wilde hij niet weten, want naar zijn mening was hij voor het leven geroepen door de Heer. In zijn woonplaats Vroomshoop is hij vrijdag begraven.

Reageren


T.Leemburg

20-09-2017 12:11
Ook ik heb fijne herinneringen aan Dhr van Beek. Schrik ervan dat hij overleden is. Maar hij is bij zijn verlosser en Heer. Van Beek kwam vroeger vaak in Niekerk in een pinkster gemeente. Maar eens zien we elkaar weer.

Peter Roman

02-08-2017 02:16
Tja ook voor mij een heel bijzondere man. Hij heeft me als jong mens een keer zo bemoedigd en versterkt dat ik nu na bijna 50 jaar nogaltijd zijn stem hoor en wat hij tegen me zei. Prachtig kind van God. Troost voor de familie

Henk

29-07-2017 01:50
Echt een lieve, zachtmoedige en nederige broeder en voorganger die alleen al door z'n houding een getuige van zijn geloof in Christus was en ook nog eens prachtige en geloofsopbouwende muziek maakte.
We zullen hem erg gaan missen.

frits

22-07-2017 06:54
Prachtig was het als hij in de pinksterkerk zijn gitaar pakte en liederen begon te spelen.
Zeker een rijk man in de Here

fam .paalman zwolle

22-07-2017 05:29
heel veel fyne herringen aan woud een echt kind van GOD wy zullen hem nooit vergeten heel veel sterte met dit grote verlies maar starks zullen hem weer zien by onze HEER enHEILAND halluja