#Tb 15 euro gift
Enquête: 101-Het is OK voor een christen om te roken! Ja Nee

Binnenland

NBG gaat weg bij Jongbloed

Drukkerij en uitgeverij Jongbloed, bekend als producent van Bijbels, verliest op termijn het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) als klant. Het NBG gaat de Bijbels zelf uitgeven en in fasen wordt de samenwerking met Jongbloed in Heerenveen afgebouwd.

Volgens directeur Rieuwerd Buitenwerf denkt het NBG beter Bijbels te kunnen verspreiden als het die zelf uitgeeft.  Hij zegt dat de meeste Bijbelgenootschappen in de wereld dat ook zo doen. Met Royal Jongbloed is volgens het NBG afgesproken dat de samenwerking ‘zorgvuldig en stapsgewijs’ wordt afgerond. Het komt er op neer dat steeds minder uitgaven via Jongbloed op de markt komen.

Vorig jaar ontstond er opschudding toen bleek dat Royal Jongbloed de zogenoemde Groene Bijbel niet op gerecycled papier had gedrukt, zoals afgesproken. De relatie met het NBG kreeg toen een knauw. Het vertrouwen had bij het NBG een schok opgelopen, zei Buitenwerf toen. Hoewel beide partijen tegen het einde van het jaar afspraken dat de samenwerking de komende jaren zou voortduren, is er nu volgens het NBG een nieuwe visie ontstaan. Daarbij zou het tumult rond de Groene Bijbel wel hebben meegespeeld, maar niet de belangrijkste reden voor de breuk zijn.

Reageren


vader Jakob

01-08-2017 01:05
Och, geen last van. Ik heb al een Bijbel, al die doelgroep edities zijn toch niet aan mij besteed.

Herman Degenhart

31-07-2017 04:33
Let op de prijs. Het NBG heeft geen ervaring met het drukken en uitgeven van Bijbels en ook niet in het drukken en uitgeven van andere boeken. Dat ga je straks aan de prijs merken. En waarschijnlijk ook aan de kwaliteit.