#T Kerstgift Uitdaging
Enquête: 035-Hebt u wel eens een burn-out gehad? Ja Nee

Binnen/buitenland

Groot Nieuws Radio toch langer op middengolf

Groot Nieuws Radio blijft toch voorlopig via de middengolf frequentie (1008 AM) uitzenden. In elk geval tot 1 maart 2018. Het houdt in dat het christelijke station ook na 31 augustus op 1008 AM in de lucht blijft. Eerder zou de zendmast in Zeewolde, waarvan alleen GNR nog gebruik maakt, worden gesloopt, omdat eigenaar Nordic er geen brood meer in zag nu alle andere klanten afhaakten.

Nordic werd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) in het gelijk gesteld. Maar door onderhandelingen is nu overeengekomen dat GNR via de mast voorlopig mag blijven uitzenden. Directeur Wilfred Hardeman zegt blij te zijn met de verlenging. “Onze luisteraars krijgen nu de tijd om rustig over te stappen naar DAB+”. Hij doelt op de digitale radio-ontvangst.

Onderzocht wordt nog volgens Hardeman of het technisch mogelijk is de zendmast ook na 1 maart nog te gebruiken. “Als er geen groot onderhoud nodig is, kan de overeenkomst worden verlengd tot uiterlijk 1 januari 2019. Daarna zullen we definitief afscheid gaan nemen van de middengolf.”

Vrijdag 4 augustus wordt de mast geïnspecteerd, waardoor Groot Nieuws Radio die dag niet is te horen via 1008 AM. De uitzending via alle andere kanalen gaat wel door. Dat zijn internet en in grote delen van het land DAB+. Ook is het christelijke radiostation te ontvangen via enkele aanbieders van interactieve televisie.


Reageren