Steun Uitdaging banner
Enquête: 117-Ik geloof dat de Bijbel het onfeilbare woord van God is. Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Islam

Koran speelt rol in radicalisering jonge moslims

Het Islamitische onderwijs speelt een grotere rol dan algemeen werd aangenomen in de radicalisering van jonge moslims in Europa. Dat is het resultaat van een studie van Prof. Ednan Aslan islamitische pedagoog aan de Universiteit van Wenen.
 
Zijn studie baseert zich op 29 biografische interviews met delinquente moslims in Oostenrijk. Volgens het onderzoek zijn frustratie en gebrek aan carrièreperspectieven alleen geen motief voor de conversie naar de Islam. Meestal is het zo dat een intensieve studie van koran de veranderingen brachten. Aslan: "De theologie geeft hun leven zin en structuur."
 
In dit alles spelen bepaalde moskeeën en religieuze leiders een sleutelrol. "Die mensen hebben een hogere theologische kennis, fungeren als autoriteiten en vervullen een centrale rol bij de verspreiding van de ideologie," zegt de studie. Geradicaliseerde jonge moslims nemen hun sociale omgeving vaak als ontaard waar, verwerpen democratie en zien het westen als de vijand van de islamitische wereld. Het onderzoek werd gefinancierd door het Oostenrijkse Ministerie van buitenlandse zaken.

Reageren


vader Jakob

06-08-2017 02:40
Dit nieuws komt bepaald niet als een verrassing. Wie maar een beetje kennis heeft van de inhoud van de koran weet wat voor gewelddadige en onbarmhartige gedrochten de god en de profeet van de islam zijn. Iets over afhakken van ledematen en ongelovigen vervolgen waar je ze ook vindt etc. etc. Erg verheffend allemaal...