Grootsgedrukt
Enquête: 127- Kunnen christenen nog naar Turkije? Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Israël

Kushner: Israël in zijn recht bij rellen Tempelplein

Jared Kushner, de schoonzoon van de Amerikaanse president Trump en een belangrijke adviseur, zei tijdens een bijeenkomst achter gesloten deuren met stagiaires van het Congres, dat Israël in zijn recht stond bij de recente spanningen op de Tempelberg.

Een van de stagiaires maakte echter een opname van de gesprekken en lekte dit naar de media. In het gedeelte dat betrekking heeft op de recente botsingen over Israëls installatie van en vervolgens verwijdering van metaaldetectors op Jeruzalems heilige plaats Jeruzalem, verklaarde Kushner:

'Ik weet niet of het iedereen bekend is, maar er werden twee mensen - twee Israëlische bewakers - gedood op de Tempelberg, en dat is de eerste keer in vele, vele jaren dat dit gebeurde. Dus de Israëli's ... [onverstaanbaar] plaatsten metaaldetectors op de Tempelberg, wat niet irrationeel is. Dus, wat gebeurt er dan, ze beginnen het aan te vallen. Ze zeggen, kijk, weet je, dit is een verandering in de status quo. De Tempelberg is een ... [onverstaanbaar] bezetting van Israël, en Israël zei: we willen er niets aan doen, we willen er gewoon voor zorgen dat mensen veilig zijn. En dat heeft echt veel spanning in de straten veroorzaakt.'

Kushner erkende ook dat het onwaarschijnlijk is dat de regering-Trump zal slagen, waar de eerdere regeringen er niet in slaagden om echte vrede in het Midden-Oosten te brengen.

'Wat bieden wij aan dat uniek is? Ik weet het niet. Ik weet zeker dat iedereen die dit heeft geprobeerd, op een of andere manier uniek is geweest, maar we proberen weer heel logisch verder te gaan. We denken over wat de juiste uiteindelijke toestand Is. En we proberen in stilte met de partijen te werken om te zien of er een oplossing is.'

'Mogelijk is er geen oplossing, maar het is een van de problemen waarvan de president vroeg ons erop te richten. We gaan ons er dus op richten en proberen in de nabije toekomst tot de juiste conclusie te komen'.

Met toestemming overgenomen uit het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)


Reageren