Steun Uitdaging banner
Enquête: 117-Ik geloof dat de Bijbel het onfeilbare woord van God is. Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Binnen/buitenland

Moslimliederen tijdens christelijke cultuur Festival

Bezoekers van het grootste christelijke muziek en cultuurfestival in Europa - het Greenbelt-Festival in Engeland - wordt dit jaar de mogelijkheid geboden islamitische liederen te leren.
 
Zo zal tijdens het Festival dat van 25 tot 28 augustus op het landgoed Boughton Geddington (graafschap Northamptonshire) gehouden wordt ook een internationale non-profitorganisatie genaamd ‘Ansari Rifai Qadiri Tariqa’ deelnemen en een inleiding tot de islamitische Sufi gezangen aanbieden. Als belangrijkste taak ziet die organisatie volgens eigen zeggen, ‘zoekende Allah’s verder te helpen’. Ook andere moslims zullen tijdens het festival aanwezig zijn zoals de muzikant Abdalhamid Evans.
 
Achtergrond is dat het Festival dit jaar ook gesponsord wordt door een vereniging ter bevordering van de diversiteit van de islamitische cultuur en kunst. Doel van de organisatoren is om op het Greenbelt-Festival eind augustus een programma te bieden waarin ook islamitische kunst, cultuur en spiritualiteit aandacht krijgt.

Commentaar Uitdaging: opnieuw een voorbeeld van christelijke tolerantie waardoor het licht onder de korenmaat verdwijnt.

Reageren


Rick

12-08-2017 11:57
De reactie van Uitdaging is typerend voor hoe een deel van de christenheid reageert. We zijn teruggetrokken op ons christelijke erf en beschouwen alles wat daarbuiten gebeurt al snel als niet goed of ronduit fout.
Dat een festival als Greenbelt zijn nek uitsteekt om over christelijke grenzen heen in contact te komen met moslims in de breedste zin van het woord is lovenswaardig. Het is geen kerk. Het is een christelijk festival die helpt om christenen in de samenleving te laten staan. Door alleen aan de kant te staan en van daaruit (tegen medechristenen) te vertellen wat niet goed is, laat Uitdaging net zo goed het licht onder de korenmaat verdwijnen. Behalve christenen ziet namelijk niemand anders dat licht.
Meer over wat ik denk over hoe we in deze tijd moeten leven, lees mijn blog:
https://missionarnhem.blogspot.nl/2017/08/bruggenbouwer-in-een-nieuwe-tijd.html