#Tb 15 euro gift
Enquête: 143-Ik geloof dat de hel bestaat! Ja Nee

Buitenland

Kerk koopt kroeg

De St. Thomas Church in het Engelse Norwich heeft een café gekocht, waar bieren met aan de Bijbel of het christelijke spraakgebruik ontleende namen worden verkocht. Zoals ‘Glory, glory Aleluia’. De pub is voor 500.000 pond gekocht, waar nog een ton voor verbouwing bijkwam, en heet De Mijter (The Mitre), zoals de zaak al voor de overname heette.

Volgens de Anglicaanse kerk is de drempel naar haar voor velen nu eenmaal te groot. En dat geldt voor kerken in het algemeen, zegt zij. Via de laagdrempelige kroeg, denkt men de burgers beter te kunnen bereiken.

De kerk exploiteert ook al een opvangcentrum voor daklozen. Het geld voor de aankoop van de kroeg werd bijeengebracht door leden van de gemeente. Er is geen bar, maar er zijn zithoekjes, waar men met elkaar kan praten.

Men kan er overigens ook wat eten, omdat aan het café een bistro is verbonden. De zaak is alle dagen (behalve op zondag) open van 08.30 tot 16.00 uur. ’s Morgens kan men er ontbijten. Het is een heel oud gebouw. Als pub bestaat het al sinds 1859, er was voorheen een Chinees restaurant in gevestigd, maar nu is het weer een typisch Engels café-restaurant.


Reageren