Grootsgedrukt
Enquête: 127- Kunnen christenen nog naar Turkije? Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Israël

Abbas blijft terroristen betalen

De Palestijnse leider Machmoud Abbas heeft de Amerikaanse eis afgewezen om te stoppen met het gebruik van buitenlandse financiële hulp voor het betalen van (royale) toelagen en salarissen aan de families van gevangen Palestijnse terroristen.

Abbas sprak vorige week met de Amerikaanse gezanten Jared Kushner en Jason Greenblatt als onderdeel van president Donald Trumps inspanningen om de vredesbesprekingen in het Midden-Oosten te hervatten.
Volgens Israëlische journalisten die aanwezig waren bij de ontmoeting, herhaalde Kushner, die de schoonzoon van Trump is, de al lange tijd gestelde eis dat de Palestijnse Autoriteit terrorisme niet beloont met financiële winst.

Het Amerikaanse Congres heeft herhaaldelijk gedreigd alle buitenlandse hulp aan de Palestijnse Autoriteit te stoppen wegens de betalingen aan gevangen terroristen, die bijna allemaal gevangen zitten in Israël wegens het uitvoeren van aanvallen op Joodse mannen, vrouwen en kinderen.
Volgens de Arabischtalige krant Al-Quds was het antwoord van Abbas, dat hij 'Kushner zou inlichten dat hij nooit zou stoppen met het betalen van deze salarissen tot zijn sterfdag, zelfs als hem dat zijn presidentschap zou kosten.'

Reageren


denis

31-08-2017 09:59
dat gaat natuurlijk niet gebeuren Herman. Buiten dat is het maar de vraag of dit nieuws ook feitelijk waar is. dit medium is namelijk nog al op de hand van Israel en spuwt pro-israelische propaganda de ether in ,.. alsof het niets is. Ik heb nog nooit zo'n eenzijdige belichting van een onderwerp en gekleurde berichtgeving gezien als hier. Uiteindelijk vullen al die praatjes geen gaatjes. De wereld is een Israel-moe aan het worden en slikt het allemaal niet meer voor zoete koek

Herman Degenhart

31-08-2017 03:55
Een duidelijk antwoord van Abbas. Daar kan maar een even duidelijke reactie op volgen: stopzetting van alle uitkeringen aan de PA. Ook door de U.