#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Osteen onder vuur door orkaan

Na felle publieke kritiek, omdat hij dat eerst zou hebben geweigerd, zette pastor Joel Osteen dinsdag zijn megakerk Lakewood Church in Houston open voor slachtoffers van de enorme overstroming daar. Volgens hem krijgen degenen die erheen vluchten onderdak, babyvoeding en wat verder direct nodig is. Hij vertelde de kerk open te zetten nu ingerichte gebouwen te vol worden. Zijn vrouw Victoria, co-pastor van de megakerk, en hij zijn naar zijn zeggen diep bezorgd over de medeburgers in Houston.

De aanvankelijke weigering bezorgde de kerk een groot PR-probleem, zeggen media. Osteen, bekritiseerd wegens het brengen van een welvaartsevangelie, behoort tot de rijkste predikers in de wereld. Zijn vermogen wordt geschat op 60 miljoen dollar en hij woont in een huis van ruim tien miljoen. De kerk werd door zijn vader in de vijftiger jaren gesticht, maar groeide enorm onder de leiding van Joel. De megakerk meldde eerder onbereikbaar te zijn wegens de orkaan Harvey en dat mensen ook in haar gebouw gevaar liepen. Zij toonde foto’s van ondergelopen parkeerterreinen bij het pand.
 
“Welkom bij het barmhartige christendom van deze megarijke megakerk en zijn welvaartsevangelie”, twitterde de feministische auteur en journaliste Jill Filipovic. Tal van kleinere kerken zetten wel meteen hun gebouwen open. Osteen deed dat pas na een golf van kritiek, constateren de media.
Dat God gelovigen materiële welvaart brengt, mits zijn hun tienden aan de kerk geven, is tijdens de orkaan niet erg te merken constateerde Filipovic.

Reageren


denis

04-09-2017 02:16
@Karin er is ook niets opbouwends aan die Osteen....

Karin

01-09-2017 07:14
Dit artikel is niet erg opbouwend. Hete enige wat het doet is weer een kerk in diskrediet brengen. En we weten niet eens of het waar is en zo ja, wat de werkelijke reden is dat de kerk voor een tijdje haar deuren gesloten hield. M.a.w. dit is gewoon roddel. De liefde is blij met de waarheid, staat er in de Bijbel. Er staat ook dat God in zijn liefde soms zwijgt. Lieve broers en zussen, als wij iets vertellen over een ander, laat het dan waar zijn en laten we dan ook eerst bedenken of het een ander opbouwt als we het vertellen.