Grootsgedrukt
Enquête: 127- Kunnen christenen nog naar Turkije? Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Israël

VN-SG sprak families terroristen in Ramallah

Tijdens zijn vierdaagse bezoek aan Israël en de Palestijnse Autoriteit werd de VN-secretaris-generaal Antonio Guterres in Ramallah ontvangen door de Palestijnse premier Rami Hamdallah (foto). Daarna bezocht hij het graf van Yasser Arafat en legde een krans.

Volgens een bericht van het Palestijnse persbureau WAFA zal hij vanavond een ontmoeting hebben met familieleden van in Israël gevangen terroristen. Die zouden hem hebben gevraagd om op te komen voor de belangen van meer dan 6500 gevangenen, die zich in Israël voortdurend in gevaar zouden bevinden. Volgens WAFA toonde Guterres begrip voor het lijden van de Palestijnse gevangenen. 'We begrijpen het lijden van de gevangenen en werken er met de partijen aan om een einde te maken aan het lijden.'

Kort daarna ontkende een woordvoerder van de VN het bericht en zei dat alle citaten van de secretaris-generaal gelogen waren. De woordvoerder bevestigde dat Guterres met een groep ouders van Israëlische gevangenen had gesproken, die hem een petitie hadden overhandigd met de vraag op hun verzoek in te gaan.

De voorzitter van de gevangenen, de Palestijnse Gevangenen-autoriteit Issa Karka, vroeg de secretaris-generaal om voor deze kwestie een bijzondere zitting van de Verenigde Naties bijeen te roepen.

Met toestemming overgenomen uit het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)

Reageren


K.

11-09-2017 11:31
Een krans bij het graf van een leugenaar, dief en terrorist.
In deze wereld is recht krom en krom het nieuwe recht.